ارسال هشدار ترک آمریکا برای هزاران پناهجوی افغان
(last modified Sat, 17 May 2025 13:42:14 GMT )
ثور 27, 1404 18:12 Asia/Kabul
  • ارسال هشدار ترک آمریکا برای هزاران پناهجوی افغان
    ارسال هشدار ترک آمریکا برای هزاران پناهجوی افغان

هزاران پناهجوی افغانستانی ساکن ایالت کالیفرنیا در روزهای اخیر نامه‌هایی از وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS) دریافت کرده‌اند که از آن‌ها خواسته شده ظرف هفت روز خاک این کشور را ترک کنند.

به گزارش رادیو دری، کانال ۷ شبکه خبری ای‌‌بی‌‌سی گزارش داده است که طی چند هفته اخیر، هزاران پناهجوی افغانستانی که تحت شرایط «حفاظت موقت» قرار دارند و با ویزه‌ی «پرول» وارد امریکا شده‌اند، ایمیلی از وزارت امنیت داخلی ایالات متحده دریافت کرده‌اند تا هرچه زودتر و «فوراً» این کشور را ترک کنند.

در این نامه خطاب به پناهجویان افغان آمده است: «زمان آن رسیده است که ایالات متحده را ترک کنید. سعی نکنید در امریکا بمانید. دولت فدرال شما را پیدا خواهد کرد. لطفاً فورا ایالات متحده را ترک کنید.»

به گفته سپجمی نصیری وکیل مهاجرت افغانستانی‌تبار، برخی نامه‌ها فاقد مشخصات فردی بوده و حتی پس از ارسال، نامه‌های دیگری با عنوان «ارسال اشتباهی» برای برخی افراد فرستاده شده است.

این نامه‌ها نه‌تنها به پناهجویان، بلکه به برخی دارندگان گرین‌کارت و حتی شهروندان آمریکایی نیز ارسال شده است.

وزارت امنیت داخلی آمریکا تاکنون پاسخی به این موضوع نداده است.

گفتنی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در آگست ۲۰۲۱ میلادی، جو بایدن رئیس جمهور پیشین ایالات متحده به وزارت امنیت داخلی امریکا دستور داد تا به برخی از شهروندان افغانستان که بازرسی شده‌اند اجازه دهد تا به طور قانونی با «وضعیت حفاظت موقت» وارد ایالات متحده شوند.

اکثر این پناهجویان از عملیات نظامی ایالات متحده در طول دو دهه جنگش در افغانستان حمایت کرده‌اند و اکنون بیم آن دارند که در صورت بازگرداندن آنان به افغانستان مورد آزار و اذیت طالبان قرار گیرند.

هرچند تا کنون موردی از اخراج‌های مرتبط با این پناهجویان گزارش نشده اما در نامه وزارت امنیت داخلی امریکا آمده است که این افراد دیگر نمی‌توانند به طور قانونی در ایالات متحده کار کنند.

جنیفر تران استاد مطالعات قومی در «کال استیت ایست بای» امریکا می‌گوید مسأله ی پیش آمده جدید نیست و این اتفاق در طول تاریخ ایالات متحده در مورد دیگر پناهجویان تحت حفاظت موقت، مانند ویتنامی‌ها رخ داده است.

اخراج ده‌ها پناهجوی افغانستانی از آمریکا به پاناما