تحولات افغانستان در دومین روز مجمع گفت‌وگوی تهران بررسی شد
(last modified Mon, 19 May 2025 14:30:09 GMT )
ثور 29, 1404 19:00 Asia/Kabul
  • تحولات افغانستان در دومین روز مجمع گفت‌وگوی تهران بررسی شد
    تحولات افغانستان در دومین روز مجمع گفت‌وگوی تهران بررسی شد

دومین روز مجمع گفت‌وگوی تهران با برپایی نشستی با عنوان «راهیابی به آینده افغانستان» برگزار شد و سخنران‌ها بر لزوم پاسخگویی دولت کابل به انتظارات مردم این کشور و جامعه جهانی تاکید کردند.

به گزارش رادیو دری؛ مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا (CAMEA) در مؤسسه مطالعات راهبردی پاکستان در این نشست گفت: پس از جنگ اوکراین و جنگ در غزه مساله افغانستان فراموش شده است و باید بار دیگر توجه به مسائل این کشور بازگردد.

امینه خان با اشاره به روابط افغانستان و پاکستان افزود: کابل و اسلام‌آباد می توانند روابط چند جانبه را به روابط دوجانبه خود پیوند بزنند و ایران و چین را هم به این روابط اضافه کنند که این تعاملات به بهبود اوضاع در افغانستان نیز کمک خواهد کرد.

وی اظهار کرد: روابط افغانستان و پاکستان به هیچ رژیم خاصی در افغانستان وابسته نیست و ریشه های آن ماهیتی تاریخی دارد.

 

پژوهشگر چینی: بزرگ‌ترین مشکل در حکمرانی افغانستان، فقر، گرسنگی و مسأله آوارگان است

پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای نیز در این نشست با اشاره به روابط چین و افغانستان گفت:  بزرگ‌ترین مشکل در حکمرانی داخلی افغانستان، فقر، گرسنگی و مسأله آوارگان است.

ژانگ یوان افزود: دولت افغانستان باید بتواند شرایطی فراهم کند که هم مردم خود و هم جامعه بین‌الملل آن را بپذیرند تا در نهایت به‌عنوان یک دولت فراگیر در جامعه جهانی پذیرش شود.

وی اضافه کرد: پکن همواره از صلح و ثبات در افغانستان حمایت کرده است؛ ما نگران معیشت مردم افغانستان هستیم و در این مسیر با سایر کشورها همکاری می‌کنیم.

این پژوهشگر چینی ادامه داد: چین از استقلال افغانستان حمایت می‌کند و به باورها و ارزش‌های فرهنگی این کشور احترام می‌گذارد؛ ما هرگز در امور داخلی افغانستان دخالت نخواهیم کرد و معتقدیم مردم افغانستان باید سرنوشت خود را انتخاب کنند.

 

رویکردهای متفاوت کشورهای منطقه به تحولات افغانستان مشکل‌ساز است

رئیس بنیاد هند هم در این نشست با انتقاد از رویکرد نامنسجم کشورهای منطقه نسبت به تحولات افغانستان گفت: هر کشور منطقه رویکرد منحصربه‌فردی نسبت به افغانستان دارد و این کار را دشوار می‌کند.

آلوک بانسال افزود: حکومت طالبان  در بیان اینکه چه می‌خواهد، منسجم نبوده و این سؤال هنوز از سوی آنها پاسخ کاملی دریافت نکرده است؛ آنها در دوحه گفتند که دولت فراگیر می‌خواهیم، اما وقتی به کابل رسیدند، نظر خود را تغییر دادند.

وی با انتقاد از نگاه طالبان به مساله زنان و اقلیت‌ها اضافه کرد: ممکن است افغانستان بگوید دیگران نباید در امور داخلی ما دخالت کنند یا بگویند نمی‌خواهیم کمک بشردوستانه دریافت کنیم یا وضعیت زنان را تغییر دهیم، اما باید بدانند که در زمانه کنونی، این سخنان قابل‌قبول نیستند.

دومین روز از مجمع گفت‌وگوی تهران امروز دوشنبه در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران برگزار شد.

مجمع گفت‌وگوی تهران در یک نگاه