1.5 میلیون دالر برای بیمه مهاجران افغانستانی در ایران هزینه شده است
مدیر کل بیمه سلامت ولایت خراسان رضوی با بیان اینکه حدود 50 میلیارد ریال ( در حدود یک و نیم میلیون دالر) در سال گذشته برای مهاجرین افغانستانی ساکن در خراسان رضوی در بخش دارو و خدمات درمانی هزینه شده، گفت: مهاجرین با پرداخت هزینهای ناچیز، سریعتر برای گرفتن بیمه اقدام کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
به گزارش رادیو دری، «علیرضا رمزی» مدیر کل بیمه سلامت ولایت خراسان رضوی در شمالشرق ایران در گفتوگو با خبرنگار فارس فعالیتهای انجام شده توسط بیمه سلامت برای مهاجران افغانستانی در خراسان رضوی را تشریح کرد.
وی در مورد هزینههای صورت گرفته در سال گذشته گفت: حدود 50 میلیارد ریال ( در حدود یک و نیم میلیون دالر) در سال گذشته برای مهاجرین افغانستانی ساکن در خراسان رضوی هزینه کردهایم که شامل هزینههای دارو و خدمات درمانی است.
وی افزود: پوششدهی اتباع نسبت به 2 دو سال گذشته روند بهتر و قابل رشدی را داشته است و قبلا در گذشته نیز بیمه برای مهاجرین کمتر از یک سال بود ولی از اواخر اسفند/حوت سال گذشته این مرکز توانست یک پوشش بیمهای یک ساله برای این افراد فراهم کند.
رمزی خاطر نشان کرد: با تلاش و پیگیریهای سازمان بیمه سلامت، کمیساریای سازمان ملل در ایران و اداره کل امور اتباع مهاجرین خارجی و وزارت بهداشت توانستیم بیمه اتباع افغانستانی را به یک سال افزایش دهیم چراکه بیمه کوتاه مدت و مقطعی مشکلات مهاجرین را حل نمیکند.
مدیر کل بیمه سلامت تصریح کرد: باید برای بیمه اتباع افغانستانی منابعی پایدار تعریف شود تا به شکل اساسی بیمه سلامت را برای این افراد سازماندهی کند.
وی افزود:علاوه بر تمام بیمارستانهای دولتی دانشگاهی که طرف قرار داد بیمه هستند برخی از مراکز درمانی بخش خصوصی مانند مراکزی که برای بیماریهای خاص خدماتی را ارائه میدهند نیز در خدمت اتباع افغانستانی است و میتوانند از خدمات این بخشها نیز استفاده کنند.
رمزی با اشاره به بازدید اخیر سفرای کشورهای اروپایی از استان خراسان رضوی و برخی مراکز درمانی مشهد نیز گفت: ما امیدواریم که بازدیدهای صورت گرفته توسط سفرایی که از نزدیک وضعیت مهاجران افغانستانی را مشاهده کردند، به تامین منابع کمک کرده تا جمعیت بیشتری تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
مدیر بیمه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از مهاجرین افغانستانی که در گروه غیر آسیب پذیرها قرار دارند تقاضا داریم که با پرداخت هزینهای که چندان هم زیاد نیست برای گرفتن بیمه اقدام کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
وی تاکید کرد: بیمه سلامت برای اتباع افغانستانی اقدام خوبی بود که در جمهوری اسلامی ایران انجام شد و امروزه در مراکز درمانی همان خدماتی به اتباع داده میشود که به شهروندان ایرانی ارائه میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا فقط برخی از داروخانهها نسخههای اتباع را میپذیرند، گفت: بر اساس آخرین تفاهمی که صورت گرفت، تمامی داروخانهها ملزم هستند که نسخههای اتباع را به شرطی که ویزیت در بیمارستان دولتی دانشگاهی انجام شده باشد، بپذیرند.
رمزی خاطر نشان کرد: بیمارستانهای دولتی دانشگاهی و زیر مجموعه آنها مانند کلینیکهای ویژه و آزمایشگاهها شامل این پوشش بیمهای هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: ما سه قشر بیمه شده داریم، آسیب پذیر، غیر آسیب پذیر و بیماران خاص و همه اینها باید در سرانه بیمه شرکت و همکاری کنند و اگر تعداد جمعیت زیادتر شود این سرانه هم کاهش پیدا میکند.
رمزی افزود: بیمه سلامت اتباع بر اساس تفاهم سازمان بیمه سلامت، کمیساریای سازمان ملل در ایران و اداره کل امور اتباع مهاجرین خارجی و وزارت بهداشت ایران انجام شده است.
وی گفت: در سال جدید 16399 جز بخش آسیب پذیر 561 نفر غیر آسیب پذیر و 144 نفر از بیماران خاص جزء بیمه اتباع هستند و همه آنها مانند اتباع ایرانی دفترچه بیمه سلامت دریافت کرده اند.