وزیر دفاع آمریکا: نقشی در تعیین استراتژی جدید ترامپ در افغانستان ندارم
(last modified Sun, 23 Jul 2017 11:50:25 GMT )
اسد 01, 1396 16:20 Asia/Kabul
  • وزیر دفاع آمریکا: نقشی در تعیین استراتژی جدید ترامپ در افغانستان ندارم

وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که تعیین استراتژی جدید این کشور در افغانستان توسط ترامپ صورت می‌گیرد و نقشی در آن ندارد.

به گزارش رادیو دری به نقل از «میلیتاری تایمز»، «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که ترامپ استراتژی جدید این کشور در قبال افغانستان را تعیین می‌کند و پنتاگون تنها در قالب این استراتژی مسئول مشخص کردن شمار نظامیان آمریکایی است.

وی درباره نقش خود در ایجاد استراتژی جدید آمریکا نیز گفت: وظیفه‌ای که رئیس‌جمهور به من محول کرده تنها تصمیم تاکتیکی درباره فرستادن نوع نیروهای اعزامی به افغانستان است.

ماتیس تاکید که ترامپ به هیچ وجه حتی تعیین بخشی از استراتژی را نیز به عهده‌ او نگذاشته است.

تیم امنیت ملی ترامپ چند ماه است که دیدارها و نشست‌های مختلفی را برای تغییر روند جنگ افغانستان و خروج از بن‌بست کنونی آمریکا در این کشور انجام می‌دهد.

ماتیس چندی پیش به خبرنگاران گفته بود که راهبرد جدید آمریکا رویکرد منطقه‌ای دارد و این استراتژی در اواسط ماه جاری میلادی اعلام خواهد شد، اما با نزدیک شدن به زمان تعیین شده، سخنگوی پنتاگون از به تاخیر افتادن اعلام این راهبرد خبر داد.

«دانا وایت» در این باره اظهار کرد که این استراتژی طی چند هفته آینده نهایی و اعلام خواهد شد.

کارشناسان معتقدند که دلیل تاخیر اعلام راهبرد جدید آمریکا، اختلا‌ف‌نظر میان اعضای تیم امنیت ملی ترامپ، و مقامات ارشد آمریکایی است.

برخی مقامات آمریکایی می‌گویند که وزیر دفاع آمریکا و مشاور امنیت ملی این کشور با درخواست ژنرال «جان نیکلسون » فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان برای افزایش نیرو موافق هستند.

در حالی  که بر اساس برخی گزارش‌ها، «استیف بنن» استراتژیست ارشد ترامپ مخالف اعزام نیروهای بیشتر آمریکایی به افغانستان است و در نظر دارد تا حضور نظامی آمریکا در جهان کاهش یابد.

از سوی دیگر، بنن و «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ در پی اعزام سربازان اجیر به عنوان طرحی جایگزین برای اعزام نیروهای آمریکایی به افغانستان هستند.

«تد پو» سناتور ارشد آمریکایی نیز گفته بود که به دلیل حمایت پاکستان از گروه‌های تروریستی آمریکا باید فشار بیشتری بر دولت اسلام‌آباد اعمال کند.

این در حالی است که «جان مک‌کین» رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا تاکید می‌کند: «مبارزه با تروریسم بدون پاکستان ممکن نیست.»