نگرانی ها از افزایش خشونت علیه رسانه و خبرنگاران در غرب افغانستان
حملۀ انفجاری بر ساختمان یک رادیوی محلی در ولایت غور نگرانی جدی نهادهای حامی خبرنگاران در غرب افغانستان را در پی داشته است.
به گزارش خبرنگار رادیو دری،مسئولان این نهادها با تاکید بر اینکه رسانهها بر اساس قانون از آزادی کامل برخوردارند و کسی حق تعرض بر آنان را ندارد،میگویند، تهدیدات و حملات علیه رسانهها و خبرنگاران به منظور پنهان کردن حقایق کار نیست و باعث محدود شدن آزادی بیان میشود.
شماری از مسئولان و اعضای نهادهای رسانه ای در هرات گرد هم آمده و حملۀ انفجاری به یک رادیو محلی در غور که باعث نابودی وسایل و امکانات فنی آن شده است را حمله به آزادی بیان میدانند و از مسئولان امنیتی خواستار پیگیری این رویداد هستند.
حامد مومن مسئول دفتر«نی» در غرب افغانستان این رویداد را محکوم کرد و گفت، حملات، تهدیدها و هتک حرمت نسبت به خبرنگاران در این حوزه از کشور افزایش یافته و نگرانیهای جدی را بوجود آوردهاست.
مومن با اشاره به اینکه خبرنگاران و رسانهها از هر زمان دیگری بیشتر مورد خشونت قراردارند، دولت افغانستان را نسبت به این مسائل بی توجه دانست.
در همین حال سید معروف مسئول این رادیو در ولایت غور میگوید، بارها از سوی افراد مسلح، مسئولان دولتی و گروههای تروریستی تهدید شده است که باید پخش این رادیو متوقف شود.
شماری از روزنامه نگاران ولایت هرات نیز نگران بدتر شدن این وضع هستند و تاکید میکنند دولت افغانستان بر اساس تعهداتی که هم برای مردم و هم برای جوامع بینالمللی مبنی بر حمایت از آزادی بیان دادهاست پایبند نیست و در برابر افراد مسلح و زورمندان از رسانهها حمایت نکرده است.
آنان تاکید دارند که نهادهای حامی خبرنگاران و دولت هیج توجهی به منظور بهبود وضعیت امنیتی و شغلی خبرنگاران ندارند و این مساله بیشتر از هر زمان دیگری فعالیتهای رسانهای را با مشکلاتی همراه کرده است.
از سوی دیگر مسئولان کمیتۀ مصئونیت خبرنگاران در غرب افغانستان نیز تایید میکنند که در یک سال گذشته خشونتها علیه خبرنگاران در این حوزه از کشور به گونۀ چشمگیری افزایش یافتهاست.
همایون نظری رییس دفتر کمیتۀ مصونیت خبرنگاران در هرات میگوید، در سال جاری میلادی ۲۳ مورد خشونت و حمله علیه خبرنگاران و رسانهها در غرب افغانستان به ثبت رسیدهاست.
نظری تصریح میکند،این رقم، افزایش خشونتها علیه رسانه وازادی بیان را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغانستان گفته در کنار افراد مسلح مخالف دولت و زورمندان، برخی از مقامهای دولتی نیز از عوامل عمدۀ خشونت علیه رسانهها و خبرنگاران بودهاند.