امکان تعاملات نزدیک علمی و دانشگاهی بین ایران، آسیای مرکزی و افغانستان
(last modified Sun, 06 May 2018 08:27:17 GMT )
ثور 16, 1397 12:57 Asia/Kabul
  • امکان تعاملات نزدیک علمی و دانشگاهی بین ایران، آسیای مرکزی و افغانستان

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق ایران و یکی از دانشگاه های مطرح و شناخته شده در سطح منطقه و جهان می تواند تعاملات خوب و نزدیکی در سطوح مختلف علمی و دانشگاهی با آسیای مرکزی و افغانستان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار رادیو دری ، دکتر محمد کافی در همایش بین المللی افق های همکاری در آسیای مرکزی که به همت دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد، موسسه مطالعات ایران شرقی و موسسه مطالعات ایراس با مشارکت اندیشمندان، پژوهشگران و مهمانانی از کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان برگزار شد، اظهار داشت: مشهد و دانشگاه فردوسی مشهد به منطقه آسیای مرکزی و افغانستان بسیار نزدیک است و امکان تعاملات نزدیک دانشگاهی در این حوزه وجود دارد.

وی با بیان اینکه تعاملات علمی و دانشگاهی کمتر تحت تاثیر تنش های سیاسی قرار می گیرد، آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد را برای تعاملات و روابط دانشگاهی، علمی و پژوهشی با آسیای میانه و افغانستان اعلام کرد و گفت: با توجه به این تعاملات مثبت می توان سیاستمداران کشورها را نیز به هم نزدیک کرد.

دکتر احمد فاطمی نژاد دبیر علمی همایش و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد هم هدف از برگزاری این همایش را ایجاد درک مشترک در منطقه با توجه به تاریخ و فرهنگ مشترک درچارچوب های منطقه گرایی جدید است.

این استاد دانشگاه یادآور شد یکی از مشکلات روابط بین الملل این است که بیشتر روی عوامل جنگ تاکید می کند در حالیکه باید روی عوامل نجنگیدن تاکید شود با وجود این منطقه آسیای میانه منطقه باثباتی بوده و جنگ بین دولتی کلاسیک در آن رخ نداده که بستر مناسبی برای همکاری ها را فراهم کرده است.

وی این همایش را فرصت مناسبی برای همکاری های مشترک دانشگاهی و مراکز مطالعاتی و ایجاد انجمن مشترک مطالعاتی به منظور همکاری های منطقه ای دانست و گفت: دانشگاه فردوسی مشهد از هرگونه ایده در این زمینه استقبال می کند.