هوانوردی افغانستان از مدیریت کاملش بر فضای این کشور خبر داد
https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i80729
اداره هوانوردی افغانستان با اشاره به راه اندازی رادارهای جدید در فرودگاه شهر کابل پایتخت افغانستان ، مدعی انتقال کامل مدیریت و نظارت بر پهنه آسمان این کشوراز نیروهای خارجی به این اداره شد.
(last modified 2023-09-27T10:49:12+00:00 )
اسد 20, 1397 17:15 Asia/Kabul
  • هوانوردی افغانستان از مدیریت کاملش بر فضای این کشور خبر داد

اداره هوانوردی افغانستان با اشاره به راه اندازی رادارهای جدید در فرودگاه شهر کابل پایتخت افغانستان ، مدعی انتقال کامل مدیریت و نظارت بر پهنه آسمان این کشوراز نیروهای خارجی به این اداره شد.

به گزارش ایرنا، «محمودشاه حبیبی» روز شنبه در کنفرانس مطبوعاتی در کابل گفت که سیستمی برای شناسایی اشیای پرنده در فضای افغانستان روز گذشته در فرودگاه کابل نصب شد که قادر است هر تحرکی را در پهنه آسمان افغانستان رصد و شناسایی کند.

حبیبی گفت که نظارت حریم فضایی افغانستان که قرار بود در سال 2015 از سوی نیروهای خارجی به دولت واگذار شود به دلیل نبود نیروی فنی و متخصص تا این زمان به وقفه افتاده بود و دیروز طی مراسمی رسمی این مسئولیت به دولت افغانستان واگذار شد.

وی تصریح کرد که در جریان سه سال گذشته اداره هوانوردی افغانستان با هزینه 100 میلیون دلاری توانسته است 100 متخصص را در بخش مدیریت و نظارت فضای این کشور آموزش دهد.

حبیبی گفت : با گذشت سه سال از سیستم سازی، تربیت افراد متخصص و کسب تجربه در بخش کنترل هوایی، اکنون این اداره مرکز کنترل حریم فضایی را طبق نیازمندی خود هدایت نموده و با تهدیدات احتمالی در حریم فضایی خود مقابله خواهد کرد.

رئیس اداره هوانوردی افغانستان از اولویت پروازهای غیر نظامی، بالابردن درآمد از محل حق عبور هواپیماهای خارجی از فضای این کشور به عنوان اهداف مهم سازمانش نامبرد و افزود که تعداد رادارها برای شناسایی اشیای پرنده و تهدیدها افزایش خواهند یافت.

رئیس اداره هوانوردی افغانستان گفت: در سیستم جدید کنترل حریم فضایی افغانستان رادارهای شناسایی به 36 نقطه افزایش یافته و خطوط هوایی که در قبل شامل 9 خط از حریم فضایی پاکستان به سمت آسیاسی مرکزی بود به 11 خط هوایی افزایش یافته که مسیر کشورهای عربی و ایران به سمت آسیای مرکزی را نیز شامل می شود.

به گفته وی، روزانه بیش از یک هزار هواپیمای نظامی و غیر نظامی به شکل مدیریت شده از حریم فضایی افغانستان عبور می ‌کنند که با سیستم های جدید راداری درآمدها از این محل افزایش خواهد یافت و این سیستم با هزینه ابتدایی حدود 30 میلیون دلار راه اندازی شده و سالانه به 10 میلیون دلار اعتبار برای حفظ و نگهداری نیاز دارد.

مسئولیت حریم فضایی افغانستان پس از 26 سال در حالی به دولت این کشور منتقل شده است که پیش از این فضای افغانستان به شکل کامل تحت نظارت و مدیریت خارجی ها قرار داشت.

اگر چه شاید مدیریت نیروهای افغان بر فضای این کشور بتواند سرنوشت گزارش های متعددی که در مورد انتقال نیروهای تروریست توسط پروازهای ناشناس به نقاط مختلف این کشور منتشر می شود را مشخص کند اما با توجه به کوهستانی بودن افغانستان و گستردگی آن تایید این نکته که با چه تعداد رادار و چه کیفیت و قدرتی می توان همه نقاط احتمالی تردد اشیای پرنده را در آسمان افغانستان رصد کرد ، امری تخصصی است که باید کارشناسان این حوزه در موردش نظر بدهند.