پیکرآیت الله محقق کابلی در قم تشییع و به خاک سپرده شد
(last modified Fri, 14 Jun 2019 05:05:42 GMT )
جوزا 24, 1398 09:35 Asia/Kabul
  • پیکرآیت الله محقق کابلی در قم تشییع و به خاک سپرده شد

پیکر مطهر آیت‌الله قربانعلی محقق کابلی از علمای افغانستانی مقیم قم، عصر پنجشنبه با حضور گسترده افغانستانی‌های مقیم ایران و قشرهای مختلف مردم ولایتمدار و انقلابی قم تشییع و در حرم مطهر حضرت معصومه(س)به خاک سپرده شد.

مراسم باشکوه تشییع پیکر این عالم ربانی که دوشنبه هفته جاری در سن ۹۱ سالگی دارفانی را وداع گفت، از مسجد امام حسن عسکری (ع) قم آغاز و تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) ادامه داشت.

نمایندگان مراجع عظام تقلید، علما و روحانیون افغانستانی، مسئول دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در قم و مسئولان استانی در مراسم تشییع پیکر آیت الله محقق کابلی شرکت داشتند.

مردم متدین شهر قم به همراه افغانستانی‌های مقیم کشور پیکر مطهر آیت الله محقق کابلی را تا حرم مطهر تشییع و پس از اقامه نماز توسط آیت الله محمد باقر فاضل بهسودی از علمای افغانستان و طواف گرداگرد ضریح مطهر کریمه اهل بیت (س)، دراینمکان مقدس به خاک سپرده شد.

مراسم گرامیداشت آن عالم ربانی نیز شب گدشته بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد اعظم قم برگزار شد.

آیت‌الله قربانعلی محقق کابلی از علمای افغانستانی مقیم قم از شاگردان آیت‌الله العظمی خویی در نجف اشرف بود که پس از رسیدن به درجه اجتهاد، سالیان طولانی در حوزه‌های علوم دینی کابل و قم به تدریس، تربیت شاگردان و ترویج معارف اسلامی مشغول بود و در دوران جهاد مردم افغانستان در سطوح رهبری مبارزات مردم مسلمان این کشور قرار داشت.

وی در تابستان سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در استان پَروان افغانستان دیده به جهان گشود؛ تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش فرا گرفت و دوره عالی را در کابل ادامه داد.

آیت الله کابلی برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۲۲ هجری شمسی روانه نجفِ اشرف شد و دوره عالی علمی را نزد استادانی همچون سید عبدالعلی سبزواری، شیخ کاظم تبریزی و امام خمینی فرا گرفت.

وی در سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی پس از ۲۰ سال تحصیل و کسب درجه اجتهاد به افغانستان و کابل بازگشت و به تبلیغ دین پرداخت؛ آیت الله کابلی در سال ۱۳۵۷ به شهر قم مهاجرت و به تدریس پرداخت.

او پیشینه جهادی نیز داشته است و پس از پیروزی مجاهدین در سال ۱۳۷۱ دوباره به افغانستان رفت و یک سال در کابل ماند و سپس به ایران بازگشت و با پذیرش مرجعیت، تدریس خارج فقه را در حوزه علمیه قم پی گرفت.