«زخم قشنگ» اثر شاعر جوان بلخی با تب و تابهای عاشقانه
مجموعه شعری «زخم قشنگ» اثر «حسین اصیل قهرمان» شاعر ولایت بلخ در 48 صفحه و با همت «انجمن نویسندگان بلخ» منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، مجموعه شعری «زخم قشنگ» اثر «حسین اصیل قهرمان» شاعر ولایت بلخ در 48 صفحه و با همت «انجمن نویسندگان بلخ» منتشر شده است.
این مجموعه در یک هزار نسخه که در برگیرنده 89 رباعی و دوبیتی است، توسط «نورمحمد نورنیا» ویراستاری، «احمدشعیب اشهر» حروفنگاری و «آصف آذر» روی جلد آن طراحی شده است.
این مجموعه که در ماه سرطان سال 1395 وارد بازار شده مقدمه آن را «محمدصادق عصیان» نوشته و تمام این دفتر شعری حاکی از دوبیتی و رباعی است.
زخم قشنگ در ماه اسد سالجاری از سوی انجمن فرهنگی فاطر در کتابخانه عمومی «فردوسی» در شهر مزار شریف رونمایی و شاعران بزرگ بلخ به نقد و بررسی آن نشستهاند.
حسین اصیل قهرمان در این مجموعه به برازندهترین شیوهها و شگردها، کشفها و کوششهای شاعرانه خود را با ساخت و پرداخت شایسته و بایسته پرداخته و نخستین مجموعه شعری خود را به صورت مستقل و با بهرهگیری از قالبهای شعری دوبیتی و رباعی به مخاطبان خود ارائه کرده است.
نویسنده در این مجموعه با درایت منحصر به فرد خود، نشان داده که در کشف و پرورش سوژهها در حد توان خود دقیق و عمیق عمل کرده و با پرداختن به پهلوهای پیدا و پنهان زندگی و به شعریت رسانیدن این دید و دریافتهایش توانسته تا از آفرینشگران هم نسل خودش در حوزه ادبی بلخ و کل افغانستان به بهترین وجه ممکن نمایندگی کند.
«محمدصادق عصیان» در مقدمه «زخم قشنگ» نوشته است: قهرمان با تمام تب و تابهای شاعرانه و شور و شیدای شاعرانه زندگی را از روزنههای رنگین رباعی و دوبیتی به تماشا نشسته و این نگاه و نگرش برین و بلورین را «زخم قشنگ» نامگذاری کرده است.
در یک نگاه کلی و گذرا به شعرهای گرد آمده در این دفتر شعری، میتوان به توانایی نویسنده جوان پی برد و به خیال خلاق و نیرومند وی بالید.
هر چند «زخم قشنگ» نخستین مجموعه شاعر است که به چاپ رسیده است، کار دشواری خواهد بود که بر بنیاد سرودههای فراهم آمده در این کتاب، حرف نهایی را در پیوند به کارنامه این شاعر جوان بیان کرد.
اما ظرافتها و هنرمندیهای شاعر، در بسیاری از رباعیها و دوبیتیها به جرئت میتوان گفت که وی تا اینجای کار موفق عمل کرده و در صورتی که به وسواسها و دغدغههای شورانگیز و شاعرانهاش سروسامان بیشتر بخشد و به دام و کام سهلانگاریها و سطحینگریها گیر نماند، باید گفت که فرصتهای خوبی برای خلق شعرهای شکوهمند و ماندگار فراهم کرده و پنجرههای لبریز از چشماندازهای پرندین به روی رویاها و روایتهای بیان نشدهاش گشوده خواهد شد.
فرهنگ و شعر در این مجموعه رابطه دوسویه داشته و میتوان گفت که شاعر متأثر از فرهنگ حاکم جامعه شده و از ته دل به سرودها و سرایشهای خود پرداخته است.
زخم قشنگ با آنکه نخستین دفتر شعری شاعر جوان است، اما بیشتر از شعرهای ضعیف، در برگیرنده شعرهای قوی است و شاعر در آن جسارت زبانی زیادی را به خرج داده تا از واژههای امروزی و مدرن استفاده کند.
شعرهای قهرمان در «زخم قشنگ» روایی بوده و با مضمونپردازیهای قشنگی، مطالعه آن را به هر مخاطبی آسان و جذاب کرده است تا حدی که مخاطب عاشق ادامه خواندن شود.
یکی از ویژگیهای مثبت «زخم قشنگ» نوع نگاه شاعرانه و توأم با اندایشه است، زبان و لحن شعرهای حسین اصیل قهرمان، در همه دوبیتیها و رباعیها یکسان بوده و به تشخیص زبانی که کمتر شاعری به آن میرسد، خود را نزدیک کرده است.
حسین اصیل قهرمان، در سال 1375 خورشیدی در ولایت بلخ چشم به جهان گشوده و از اوایل نوجوانی به این سو شعر میسراید و عضو انجمن نویسندگان بلخ نیز است.