امریکایی ها همچنان در توهم امتیازگیری های یکجانبه هستند
کارشناس و پژوهشگر سیاسی ایرانی تاکید کرد: امریکایی ها همچنان در توهم امتیازگیری های یکجانبه هستند و مذاکره با امریکا در چنین شرایطی دستاوردی برای ایران نخواهد داشت.
قاسم غفوری در گفت و گو با بخش خبر رادیو دری در مورد بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه، مذاکره با امریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست، اظهار کرد: تلاش امریکایی ها برای امتیازگیری های یکجانبه و تجارب گذشته از بد عهدی آنان نشان می دهد که در این شرایط مذاکره با امریکایی ها سودی برای جمهوری اسلامی ایران ندارد.
وی تصریح کرد: در رفتار شناسی امریکایی ها یک نکته قابل توجه این است که دولتمردان امریکا از جمله دونالد ترامپ که به تازگی بار دیگر به عنوان رئیس جمهور امریکا وارد کاخ سفید شده ادعا می کنند که به دنبال صلح، مذاکره و توافق با برخی کشورها از جمله ایران هستند، اما رفتار عملی امریکایی ها مانند گذشته برگرفته از سیاست فشار و تهدید است.
این کارشناس سیاسی یادآور شد که در دیدار اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ترامپ شاهد بودیم که ترامپ از یک طرف بار دیگر اعمال تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرد، از تحریم های نفتی، یادداشت های تحریمی و فشار حداکثری صحبت کرد و از طرف دیگر تقویت رژیم صهیونیستی و حمایت از آن را از اولویت های خود عنوان کرد.
به گفته غفوری رفتارهای امروز دولتمردان امریکایی استمرار سیاست های دولتمردان قبلی این کشور به ویژه علیه جمهوری اسلامی ایران است، در استراتژی و عمل همان رویکرد گذشته را دنبال می کنند و فقط تاکتیک هایشان تغییر کرده است.
وی افزود: نکته دیگر تجارب گذشته تا به امروز است، از مذاکراتی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تبادل گروگان های امریکایی انجام شد و امریکایی ها به تعهدات خود عمل نکردند تا چندین بار مذاکرات هسته ای و توافقنامه ها مانند توافقنامه پاریس و سعدآباد در دهه هشتاد که به آن عمل نشد و نیز مساله برجام که دیدارها و رایزنی های بسیار زیادی بین ایران و گروه 1+5 انجام شد، توافقاتی صورت گرفت، ایران تمام تعهدات خود را اجرا کرد و به آن ها پایبند بود اما طرف های غربی به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند و در نهایت امریکا خروج خود از برجام را اعلام کرد.
این کارشناس سیاسی اظهار کرد با توجه به این تجارب می توان گفت که مذاکره با امریکا عملا نمی تواند رویکرد عاقلانه و شرافتمندانه ای باشد، امریکایی ها همچنان در توهمات امتیازگیری های یکجانبه هستند و مذاکره با امریکا هیچ دستاوردی برای ایران نخواهد داشت چرا که امریکایی ها به دنبال تحقیر و تسلیم ایران هستند، مذاکره در چنین شرایطی باعث تضعیف جایگاه ایران در منطقه و نظام بین الملل می شود.
غفوری یاد آور شد که جمهوری اسلامی ایران در طول سال های گذشته با مقاومتی که در برابر امریکا داشته، به دستاوردها و خودکفایی هایی رسیده و به ظرفیت ها و جایگاه ویژه ای در معادلات منطقه ای و افکار منطقه ای و جهانی دست یافته، در چنین شرایطی مذاکره این جایگاه را دچار مشکل می کند. برای امریکایی ها مذاکره به منظور رسیدن به یک توافق مطرح نیست و همچنان به دنبال تحمیل خواسته های خود بر ایران هستند، دونالد ترامپ هم حتی در رفتار با همسایگان و متحدان اروپایی خود سعی کرده یک نوع سیاست قلدرمآبانه را در پیش گرفته تا به زعم خود اقدار جهانی امریکا را به نمایش بگذارد.
این کارشناس سیاسی گفت: در چنین شرایطی ایران به سمت مذاکره با امریکا پیش نمی رود زیرا این شرایط با اصول و چارچوب های ایران مغایرت دارد، واکنش ایران هم به هرگونه تهدید امریکایی ها متقابل خواهد بود چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند درنگی در پاسخگویی به تهدیدهای امریکا نخواهد شد.
وی اضافه کرد: با توجه به موضع گیری های کشورهای مختلف در قبال سیاست های امریکا، این کشور در صحنه بین المللی هم توان یارگیری ندارد تا بخواهد سیاست فشار حداکثری و اعمال تحریم های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران را عملی کند. رویکرد ایران هم توجه به ظرفیت های داخلی، توسعه روابط با کشورهای همسایه و کشورهای دوست است که نتیجه آن بهبود شرایط داخلی و حفظ جایگاه در معادلات جهانی خواهد بود.