نهایی شدن سند جامع همکاریهای ایران و افغانستان تا 2 ماه آینده
(last modified Thu, 30 Jul 2020 07:33:48 GMT )
اسد 09, 1399 12:03 Asia/Kabul
  • نهایی شدن سند جامع همکاریهای ایران و افغانستان تا 2 ماه آینده

سند جامع همکاریهای ایران و افغانستان تا 2 ماه آینده نهایی میشود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سفیر ایران در افغانستان در نشست شورای مشورتی دیپلماسی اقتصادی خراسان رضوی در استانداری خراسان رضوی گفت: تاکنون توافقات بین طرفین در سه کمیته آب، اتباع و فرهنگی انجام شده و مذاکرات دو کمیته اقتصادی- ترانزیتی و دفاعی – امنیتی در دست بررسی است.

بهادر امینیان افزود: کشور افغانستان در ابعاد اقتصادی، تمدنی، سیاسی و راهبردی برای ایران اهمیت فراوانی دارد و باید یک برنامه ریزی جدی برای افغانستان به منظور توسعه روابط از همه جوانب انجام گیرد.

وی گفت: خیلی از مشکلات در روابط بین ایران و افغانستان در این سند مورد توجه قرار گرفته است و این سند راهگشای بسیاری از مسائل بین دو کشور خواهد بود.

امینیان با اشاره به  اینکه هنوز ۶۰ درصد از واردات کالا به این کشور از سوی ایران انجام می‌گیرد، افزود: افغانستانی‌ها تمایل به تداوم همکاری با ایران دارند.

وی گفت: در افغانستان پروژه‌هایی زیادی وجود دارد که فعالان بخش خصوصی ایران می‌توانند مسئولیت اجرای آنها را برعهده بگیرند، از سوی دیگر کشت فراسرزمینی و برق رسانی به افغانستان باید در اولویت پروژه‌ها توسط بخش خصوصی قرار گیرد. 

سفیر ایران در افغانستان افزود: درصدد هستیم نمایشگاه دائمی در کابل برای عرضه محصولات ایرانی راه‌اندازی کنیم تا ایرانیان همواره بازار دایمی محصولات خود را در افغانستان داشته باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سالانه بیش از ۵۰ درصد صادرات کالا از این استان به افغانستان انجام می‌شود و بیش از ۴۰ درصد کل صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان نیز متعلق به خراسان رضوی است.

علی رسولیان افزود: خراسان رضوی  از جایگاه ویژه‌ای در ارتباط با افغانستان برخوردار است و این کشور هم تاثیرات جدی بر اقتصاد استان دارد،  به طوری که عمده تجار و بازرگانان فعال افغانستان یا در مشهد حضور فیزیکی دارند یا دفاتر آنان در این شهر مستقر است و بخش عمده‌ای از صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشور افغانستان هم از طریق فعالان اقتصادی خراسان رضوی انجام می‌گیرد.

وی گفت: مجموعه فعالیتهای اقتصادی به ویژه برپایی نمایشگاه‌ها در افغانستان و راه اندازی واحدهای تولیدی که در هرات مستقر هستند به نوعی به تجار و فعالان اقتصادی خراسان رضوی مربوط می‌شود و فعال ترین بخش مرتبط با افغانستان نیز اتاق مشترک اقتصادی و بازرگانی ایران و افغانستان در خراسان رضوی است.

سیادت، نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به مشکلات در مرز دوغارون و ولایت هرات گفت: یکی از راهکارهای اساسی برای حل همیشگی مشکلات مرز بین دو کشور در بحث حمل و نقل کالا، توسعه خطوط ریلی و همچنین ایجاد یک مدیریت واحد مرزی است.

اصغری، مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پارسال حدود ۲۵۰ میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی از خراسان رضوی به افغانستان صادر شد و امسال نیز صادرات مقادیر مناسبی از گاز مایع، نفت گاز و بنزین از این استان به ولایت هرات انجام گرفت.