فراهم بودن شرایط سرمایهگذاری پاکستان در بندر چابهار ایران
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان ایران گفت: پاکستان براساس نیاز و منافع خود میتواند در بندر چابهار بدون هیچ محدودیتی فعالیت و سرمایهگذاری کند.
«بهروز آقایی» مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان روز دوشنبه در دیدار با «رحیم حیات قریشی» سفیر پاکستان در ایران اظهار کرد: بندر چابهار، پیوند دهنده بنادر منطقه است و گسترش و تعمیق پیوند کشورها و همکاری متقابل یکی از رسالتهای این بندر محسوب میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان با طرح پیشنهاد اجراییسازی مفاد موافقتنامه خواهر خواندگی بین بنادر گوادر و چابهار گفت: ایجاد مراکز مشترک جستجو و امداد و نجات دریایی بین سواحل غربی شهرستان چابهار و کشور پاکستان در راستای ارتقای ایمنی تردد دریایی، جلوگیری از بروز حوادث احتمالی و ایجاد بستر مناسب جهت ارائه خدمات با کیفیت و کمیت بیشتر ضروری است.
سفیر پاکستان در ایران نیز در این دیدار خاطرنشان کرد: ظرفیتهای بینظیر تجهیزاتی و زیرساختی که در چابهار ایجاد شده میتواند در توسعه تعاملات منطقهای نقش بسزایی ایفا کند.
رحیم حیات قریشی پیشنهاد کرد، تمام زمینههای همکاری بین پاکستان و ایران در نشستی اقتصادی با حضور مسوولان مربوطه بررسی و تصمیمگیری شود.
در همین حال، «سیدرضا سیدآقازاده» مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش مرزهای رسمی با پاکستان خبر داد و گفت: مرزهای رسمی ایران و پاکستان تا فوریه 2021 به سه مرز افزایش مییابد.
مدیرکل دفتر آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به افتتاح گذرگاه مرزی «ریمدان-گبد» Rimdan-Gabd تصریح کرد: تا فوریه سال آینده با باز شدن مرز پیشین-مند، شمار گذرگاههای رسمی ایران و پاکستان در کنار گذرگاه مرزی «میرجاوه - تفتان» به سه مرز میرسد.
سیدآقازاده افزود: با پیشنهاد ایران برای گسترش بازارهای مرزی، طرف پاکستانی نیز با ارسال متن تفاهمنامه گسترش بازارهای مرزی، تاسیس 6 بازار مرزی بین دو کشور را مطرح کرده است.