همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با موسسات رسانه ای افغانستان
(last modified Wed, 06 Jan 2021 06:23:02 GMT )
جدی 17, 1399 10:53 Asia/Kabul
  • همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با موسسات رسانه ای افغانستان
    همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با موسسات رسانه ای افغانستان

رئیس دانشکده علوم اجتماعی واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد بر همکاری دانشگاه آزاد با موسسات رسانه ای افغانستان تاکید کرد.

به گزارش رادیودری به نقل از واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد، دکتر اکبر نصراللهی رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی در جمع هیأت مؤسس صلح، رسانه و حکومت داری خوب، افغانستان با تشریح ظرفیت‌های رسانه‌ای ایران گفت: دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی قدیمی ترین و بزرگترین و از معتبرترین مرکز آموزشی و پژوهشی کشور و منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر این دانشکده با داشتن حدود دو هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از لحاظ جمعیت دانشجویی، سابقه فعالیت، تنوع رشته‌ها در حوزه‌های ارتباطات و رسانه بویژه روزنامه نگاری و روابط عمومی و ارتباطات و همچنین ۵۰ عضو هیأت علمی با تجربه و متخصص بی رقیب است و برخی رشته‌هایی را که در این دانشکده تدریس می‌شود، هیچ گروه آموزشی در کشور ندارند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی همچنین گفت: داشتن دانشجویان علاقمند، جوان و مستعد در فضایی ارتباطی صمیمانه و علمی موجب شده است این دانشکده کانون مباحث رسانه‌ای کشورباشد و بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان آن، مسئولیت تأسیس و اداره نهادهای و مؤسسات رسانه‌ای کشور را عهده دار باشند.

نصراللهی بهره مندی از استادان با عقبه تجربی و اندوخته‌های علمی بالا را از دیگر ویژگی‌های دانشکده دانست و افزود: تلاش اعضا هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه، آموزش و ارتقای مهارت دانشجویان در رشته‌های مختلف ارتباطات و رسانه است به گونه‌ای که فارغ التحصیلان بتوانند بیش از گذشته در سازمان‌ها، مؤسسات و مراکز رسانه‌ای کشور در آرایش جدید رسانه‌ای ملی و بین المللی مؤثر و پیشتاز باشند.

نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به ظرفیت‌های مشترک دو کشور در حوزه‌های مختلف، تصریح کرد: دو کشور ایران و افغانستان از ظرفیت‌های مشترک بی نظیری از لحاظ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی برخوردار هستند و مانند یک خانواده در کنار هم زندگی می‌کنند.

وی افزود: با وجود اشتراکاتی که داریم باید به یک واقعیت تلخ نیز اعتراف کنیم که حدود ۸۰ درصد از رسانه‌های افغانستان خواسته یا ناخواسته در زمین دشمنان بویژه آمریکایی‌ها بازی می‌کنند که ادامه این وضع به ضرر منافع مردم دو کشور است.

دکتر نصراللهی گفت: افغان‌ها یار، دوست، همکار در همه زمینه‌ها و مقاطع و حتی هم خانه ایرانی‌ها بودند و هستند و با وجود کثرت آنها در ایران وجود برخی حوادث اگر چه تلخ و تا حدود طبیعی است اما بزرگنمایی و برجسته سازی آن در رسانه‌ها دو کشور از راهبرهای رسانه‌ای دشمن و تأمین کننده منافع آنها است.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه با تشریح تغییر در آرایش رسانه‌ای گفت: پیشرفت تکنولوژی‌های ارتباطی میزان دسترسی و مصرف رانه ای مردم، تولید، توزیع و روابط و مدل حاکم بر تولید، توزیع و مصرف کنندگان را متفاوت و متعامل و عرصه تولید و توزیع پیام را از انحصار خارج و پیچیده و چند وجهی کرده است بنابراین اگر در این آرایش رسانه‌ای حضور و فعالیت‌های مرکز آموزشی و رسانه‌ای آگاهانه، مستمر، بموقع، هوشمندانه و مسئولانه نباشد، دیگران متناسب با اهداف و راهبردهای خود به آن جهت می‌دهند و روایت نادرست از روابط دو کشور را منتشر و منعکس می‌کنند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت بالایی که دارد می‌تواند با همکاری‌های آموزشی و تحقیقاتی با مؤسسات رسانه‌ای افغانستان در افزایش سواد رسانه‌ای روزنامه نگاران، مسئولان و افزایش مهارت و حرفه گرایی، سهم مؤثری در تأمین منافع مردم دو کشور و خنثی سازی توطئه‌های دشمنان ایفا کند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی با اشاره به برخی موانع گفته شده در روابط آموزشی و دانشگاهی گفت: با نوع رویکرد و تأکیدی که مسئولان جمهوری اسلامی ایران بویژه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دانشگاه آزاد اسلای استان تهران و واحد دارند موانع در هر سطح و به هر میزان قابل رفع است و دانشگاه آزاد اسلامی و مؤسسات رسانه‌ای افغانستان می‌توانند همکاری حداکثری داشته باشند.

نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحران‌های منطقه و دو کشور به ضرورت برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزشی و تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: هر جا که بحران وجود دارد، مناسب‌ترین و ارزان‌ترین وسیله برای مدیریت آن، رسانه است و دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در زمینه روزنامه نگاری بحران، روزنامه نگاری سلامت، روزنامه نگاری محیط زیست و سایر مخاطرات و بحران‌ها به افغانستان کمک و ان شاالله بحران‌های موجود را به فرصت تبدیل کند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فرهنگ، دین، زبان، دوستی، مرز، منافع و دشمن مشترک، مسئولیت و همکاری مراکز دانشگاهی و رسانه‌ای دو کشور را ضروری، گسترده و مستمر کرده است و دانشکده علوم اجماعی، ارتباطات و رسانه امکانات، فرصت‌ها و انگیزه زیادی برای این همکاری سطح کوتاه و دراز مدت دارد.