آژانس اتمی از پیشرفت در برنامه هستهای ایران خبر داد
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه در گزارشی به پیشرفتهای جدیدی در برنامه هستهای ایران اشاره کرد.
به گزارش رادیو دری به نقل از خبرگزاری رویترز ، طبق گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران اورانیوم تا غنای 20 درصد را به یکی از سانتریفیوژهای پیشرفته تزریق کرده که غیر سانتریفیوژهایی است که در نطنز تا 60 درصد غنیسازی میکند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد، ایران هفته گذشته آژانس بین المللی انرژی اتمی را مطلع کرد که به صورت موقت تزریق اورانیوم تا غنای 20 درصد را به یک «تک ماشین و آبشارهای میانی، بدون هیچگونه جمع آوری محصولات» آغاز کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی سپس افزود که تزریق اورانیوم به یک سانتریفیوژ آی-آر6 در ایران را که محصول آن جمعآوری نشده راستی آزمایی کرده است.
ایران 2 سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز کرد.
5 ژانویه 2020 / 15 جدی 1398، ایران با صدور بیانیهای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنیشده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هستهای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه مییابد.
23فوریه 2021 / 5 حوت 1399 نیز ایران در راستای اجرای ماده ششم قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» نظارتهای فراپادمانی و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرد.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که در صورت لغو تحریمها و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق، تدابیر جبرانی در برجام برگشت پذیر خواهد بود.
گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران حالی منتشر میشود که علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران قرار است برای گفتوگوهای برجامی با مقامات اتحادیه اروپا راهی بروکسل شود. او فردا وارد بروکسل خواهد شد و روز چهارشنبه با انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا ملاقات خواهد کرد.
باقری روزدوشنبه در توئیتی پیش از انجام این سفر بیان داشت: ایران مصمم به انجام مذاکراتی است که تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی را به صورت کامل و موثر لغو نموده، عادیسازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران را تضمین نموده و ضمانتهای معتبری برای عدم بدعهدی بیشتر فراهم کند.