عضویت دائم ایران در باشگاه علمی آثار تشعشعات هسته‌ای سازمان ملل
(last modified Wed, 10 Nov 2021 05:04:53 GMT )
عقرب 19, 1400 09:34 Asia/Kabul
  • عضویت دائم ایران در باشگاه علمی آثار تشعشعات هسته‌ای سازمان ملل
    عضویت دائم ایران در باشگاه علمی آثار تشعشعات هسته‌ای سازمان ملل

جمهوری اسلامی ایران به ‌رغم مخالفت رژیم صهیونیستی و سنگ‌اندازی‌های آمریکا، به عضویت دائم کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره آثار تشعشعات هسته ای "آنسکِر" درآمد.

به گزارش رادیودری، به دنبال چندین دور مذاکره بر سر پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی استرالیا در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی و تصویب اجماعی آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران توانست جایگاه خود را از وضعیت "ناظر" در این نهاد علمی برجسته بین‌المللی به "عضویت کامل" ارتقا بخشد.

با توجه به محدودیت‌های مرتبط با فرآیند پیوستن به این کمیته علمی که عمدتاً در اداره کشورهای بلوک غرب است، جمهوری اسلامی ایران اقدامات و رایزنی‌های دیپلماتیک خود را از نشست شصت‌و ششم مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2011 آغاز کرد و در نهایت پس از چندین دور مذاکره طی سال‌های اخیر، عضویت دائم و کامل ایران در نشست مجمع عمومی امسال به تصویب رسید.

لازم به ذکر است علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، کشورهای نروژ، الجزایر و امارات  نیز به عضویت دائم این نهاد علمی وابسته به سازمان ملل درآمدند.

کمیته علمی سازمان ملل متحد درباره تأثیرات تشعشعات اتمی (آنسکر) براساس قطعنامه 913 (x) در دسامبر 1955 و با هدف جمع‌آوری و ارزیابی اطلاعات در مورد تشعشعات اتمی که انسان‌ها در معرض آن قرار می‌گیرند و تأثیرات احتمالی چنین مواجهه‌هایی تشکیل شد.

در حال حاضر 27 کشور شامل آرژانتین، استرالیا، بلاروس، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، مصر، فنلاند، فرانسه، آلمان، هند، کره‌جنوبی، اندونزی، ژاپن، مکزیک، پاکستان، پرو، لهستان، روسیه، اسلواکی، اسپانیا، سودان، سوئد، اوکراین، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا عضو دائم این کمیته بوده که با تبدیل عضویت چهار عضو ناظر (ایران، نروژ، الجزایر و امارات)، تعداد اعضای دائم آنسکر به 31 عضو افزایش پیدا می‌کند.

ایران به عضویت شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل درآمد