معاهده مشترک جامع راهبردی بین ایران و روسیه امضا شد
(last modified Sat, 18 Jan 2025 04:12:15 GMT )
جدی 29, 1403 08:42 Asia/Kabul

مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهوری ایران و روسیه ، بعدازظهر جمعه ۲۸ جدی‌ (17 ژانویه) در آیینی در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند.

به گزارش رادیو دری، این معاهده با یک مقدمه و ۴۷ بند گشایشی در حوزه های مختلف همکاری‌های تهران و مسکو به ویژه مناسبات اقتصادی دو کشور خواهد بود.

با امضای این معاهده دو کشور ایران و روسیه روابط خود را به شکل ویژه در زمینه‌های اقتصادی، علمی، فناوری، فرهنگی و گردشگری گسترش خواهند داد.

در این مراسم که در پایان مذاکرات هیأت‌های بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به ریاست‌ رؤسای جمهوری دو کشور برگزار شد،‌ تهران و مسکو بر عزم خود بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در قالب سند جدید تأکید کردند.

معاهده جدید همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه که نتیجه حدود سه سال مذاکرات و رفت‌وآمدهای مقامات تهران و مسکو است، تمامی جنبه‌های همکاری دو کشور را پوشش می‌دهد و به سه حوزه اصلی همکاری اقتصادی، همکاری علمی و فناوری و همکاری در حوزه فرهنگ و گردشگری توجه ویژه ای دارد.

این معاهده در واقع متن به روز شده سندی است که تهران و مسکو اواخر دهه ۱۳۷۰ هجری شمسی با عنوان موافقت‌نامه «اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» امضا کردند؛ سندی که از سال ۱۳۸۱ هجری شمسی برای دو طرف لازم الاجرا شد و بعد از دوره ۲۰ ساله، به مدت پنج سال دیگر تمدید شد.

همکاری دو کشور در حوزه‌های تجارت بین‌المللی و انرژی، همکاری در حوزه فناوری به ویژه فناوری‌های نوین،‌ امنیت اطلاعات و سایبری،‌ انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، مسائل دفاعی و نظامی و همکاری در مبارزه با تروریسم، مسائل محیط‌زیست و دریای خزر، مقابله با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته، برخی از مفاد این موافقت‌نامه است.

در ماده سه این معاهده نیز موضوع ‌احترام به تمامیت ارضی، گنجانده شده است.

مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران روز جمعه بنا به دعوت رسمی همتای روسی خود و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه وارد مسکو شد.

پزشکیان: گسترش روابط ایران و روسیه تحریم‌های غرب را بی‌اثر می‌کند

پزشکیان در دیدار پوتین: روابط ایران و روسیه، حیاتی، حساس و راهبردی است