سفیر ایران در نشست شورای حکام : سیاست فشار حداکثری نتیجه معکوس دارد
(last modified Wed, 05 Mar 2025 12:25:31 GMT )
حوت 15, 1403 16:55 Asia/Kabul
  • سفیر ایران در نشست شورای حکام : سیاست فشار حداکثری نتیجه معکوس دارد
    سفیر ایران در نشست شورای حکام : سیاست فشار حداکثری نتیجه معکوس دارد

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، گفت: سیاست فشار حداکثری برای اجرای یک‌سویه تعهدات هسته‌ای ایران نتیجه معکوس دارد.

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه شنبه با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به‌کار کرد.

در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد، موضوعات مختلفی از جمله ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه‌های پادمان و فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد.

بررسی گزارش مدیرکل آژانس درباره نظارت و راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب توافقنامه جامع پادمان و برجام از دیگر موضوعات در دستورکار شورا عنوان شده است.

به گزارش رادیو دری،«محسن نذیری اصل» سفیر و نماینده ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با موضوع "راستی‌آزمایی و نظارت جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد" افزود: در قرن بیست‌ویکم، از آژانس انتظار می‌رود که در کنار اهداف مندرج در اساسنامه خود، به ترویج استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای بدون تبعیض کمک کند.

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست منع دستیابی، تولید، انباشت یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را دنبال کرده است و بر اساس اصول مستحکم ایدئولوژیک و راهبردی خود، به‌طور قاطع سلاح‌های کشتار جمعی (WMD) به‌ویژه سلاح‌های هسته‌ای را به‌عنوان ابزارهایی منسوخ، غیرانسانی و مضر برای صلح و امنیت بین‌المللی رد می‌کند.

نذیری اصل گفت: ایران، با الهام از تعالیم والای اسلامی و بر اساس فتوای رهبر انقلاب اسلامی که تمامی سلاح‌های کشتار جمعی، به‌ویژه سلاح‌های هسته‌ای را "حرام" اعلام کرده‌اند، همواره سیاست منع دستیابی، تولید، انباشت یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را دنبال کرده است.

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر خروج غیرقانونی و یک‌جانبه آمریکا و همچنین نقض‌های مکرر و مستمر برجام از سوی تروئیکا و اتحادیه اروپا، خویشتنداری قابل‌توجهی نشان داد اما آمریکا و اتحادیه اروپا به تعهدات خود عمل نکردند.

برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است.

پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده "ابعاد احتمالی نظامی" (PMD) در سال ۲۰۱۵ این بهانه را از میان برد.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهداتش پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۲۰۱۸ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند؛ در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت.

مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.با وجود این، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و اعلام کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است.

گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و گروسی/ انتقاد ایران از اقدامات غیرسازنده برخی اعضای شورای حکام