واکنش ایران به بیانیه شورای حقوق بشر سازمان ملل
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران مواضع مقامات غربی در خصوص اعدام تعدادی از تروریست ها در ایران را مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران خواند و آن را محکوم کرد.
کشورهای غربی در باره وضعیت حقوق بشر در دیگر کشورها پیوسته قضاوت و بیانیه صادر می کنند ؛ اما ادعای نگرانی های حقوق بشری غرب تا چه اندازه واقعی است .
آیا آنچه که غرب تحت عنوان بیانیه های حقوق بشری منتشر می کند می تواند سندی مبنی بر شفافیت این کشورها در رعایت حقوق بشر تلقی شود.
درگزارش های سالانه وزارت خارجه امریکا و انگلیس ، همواره تلاش شده است تا ایران ناقض حقوق بشر نشان داده شود .
درادامه این روند شورای حقوق بشر سازمان ملل و اتحادیه اروپا روز جمعه در بیانیه ای از آنچه شمار بالای اعدام ها در ایران خوانده شده ابراز نگرانی کردند .
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعدام های اخیر در ایران را اسفناک خوانده است .
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران مواضع مقامات غربی در خصوص اعدام تعدادی از تروریست ها در ایران را مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران خواند و آن را محکوم کرد.
قاسمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی مورد حمایت کشورهای خارجی در منطقه همواره سیاست قاطعی را اتخاذ کرده است.
تلاش برای راه اندازی گروهک تروریستی تکفیری ،انجام عملیات مسلحانه در داخل ایران، ترور و کشتار مردم بی گناه و بعضی از علما از جمله علمای اهل سنت، و بمب گذاری در نقاط مختلف برخی شهرها بخشی ازجرائم افرادی بوده است که بنا به حکم قضایی در ایران اعدام شده اند .
موضع گیری های حقوق بشری غرب علیه ایران غالبا" با دو ریکرد بوده است .نخست بینالمللی کردن سوژه ایران هراسی و ترسیم چهرهای ضدحقوقبشری از نظام اسلامی در عرصه بینالمللی است؛ اما جنبه دیگر این رویکرد مسوول نشان دادن غرب در نگاه به مقوله حقوق بشر است .
هدف از این انتشار بیانیه اخیر نیز جلب توجه بین المللی به وضعیت حقوق بشر در ایران است . بیانیه اتحادیه اروپا و سازمان ملل در باره اعدامهای اخیر در ایران موضعی ازاین جنس است .
کشورهای غربی برای نشان دادن نگرانی ادعایی خود از وضعیت حقوق بشر درجهان ، غالبا" به گزارش های مغرضانه استناد می کنند و براساس معیارهای دوگانه درباره دیگر کشورها قضاوت می کنند . از این رو در این قبیل گزارش ها و بیانیه ها بیش از آنکه هدف موضوع حقوق بشر باشد ، مقصد اهداف مغرضانه سیاسی است .
از این مدعیان حقوق بشر باید پرسید ، آیا در دیگر کشورها این موارد جرم تلقی نمی شود و آیا با کسانی که به دنبال نا امن سازی و اشاعه تروریسم هستند نباید برخورد قانونی و قضایی شود؟
جمهوری اسلامی ایران معتقد است که باید درزمینه ارتقای حقوق بشر تلاش کرد .به همین جهت ایران مخالف تهیه گزارش های دوره ای از وضعیت حقوق بشر نیست بلکه تاکید دارد که نباید موضع حقوق بشر به ابزاری برای پیشبرد مقاصد سیاسی برخی کشورهای غربی مدعی حقوق بشر تبدیل شود .
سوء استفاده از نهادهای بین المللی در واقع دفاع از تروریسم درقالب بازی های سیاسی کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر است.