بزرگداشت روز فردوسی و زبان فارسی در مشهد
(last modified 1396-02-25T15:38:21+00:00 )
ثور 25, 1396 20:08 Asia/Kabul

​​​​​​​مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر،سخنسرای بزرگ و همچنین پاسداشت زبان فارسی عصر امروز دوشنبه در شهر طوس در شمال شرق ایران برگزار شد.

25    ثور  برابر  با 15 می روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه‏ سرای ایرانی است که عمرش را برای پاسداری از زبان فارسی صرف کرد.

حکیم ابوالقاسم فردوسی ، شاعر بلندآوازه فارسی سراست که با اثر شکوهمند خود، شاهنامه، نقش جوان‏مردی، اخلاق و ایمان را در بلندای زمان بر تاریخ نشاند و با حکمت و بینش گسترده اش، فرهنگ غنی ایران را تا فراسوی مرزهای خاکی بر دل عاشقان فرهنگ و هنر نمایان کرد

در سال 329 هجری قمری که آدم الشعرا ابوعبدالله‏ رودکی، پدر شعر فارسی بدرود حیات گفت روستای پاژ از توابع توس خراسان، شاهد ولادت ابوالقاسم حسن‏ بن علی طوسی، معروف به فردوسی بود.

فردوسی از کودکی به دانش ‏آموزی پرداخت و اخلاق، تاریخ و فرهنگ ایرانی، تن و جان او را پرورش داد.

شاعر حماسه‏ سرای ایرانی، حدود 90 سال زیست و سی سال از عمر گران‏بهایش را صرف نگه‏داری زبان اصیل فارسی و تمدن ایرانی کرد

فردوسی از جمله معماران فرهنگ و ادب بخش بزرگی از جهان امروز است که با هموار ساختن رنجی سی‏ ساله بر خود، تصویری زیبا از همراهی دین و فرهنگ ملی را از خویش به یادگار گذاشت.

اما به همین مناسبت مراسم ویژه در زادگاه این شاعر بلند آوازه عصر امروز دوشنبه در شهر طوس در شمال شرق ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار رادیو دری،در این مراسم دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور اسلامی ایران ، نمایندگان کشورهای تاجیکستان و افغانستان، والی خراسان رضوی و همچنین صدها تن از علاقمندان ایرانی و غیر ایرانی  این شاعر بلند آوازه از ایران و خارجی حضور داشتند.

در این مراسم برنامه های متنوع فرهنگی از جمله شاهنامه خوانی و اجرای نقالی و رونمایی از تمبر فردوسی و 3 جلد کتاب درباره شاهنامه فردوسی اجرا شد.

معاون رئیس جمهور ایران در این مراسم گفت: شاهنامه خوانی از اسناد هویت ایرانیان است.

محمد باقر نوبخت افزود : نمایش فرهنگ ایرانی و اسلامی و بیان فضائل اخلاقی و ارزشها ی انسانی با تاکید بر خردورزی از ویژگیهای شاهنامه فردوسی است.

او گفت: شاهنامه سبب شده است فردوسی در هزار سال گذشته یگانه شاعر آرمانی و ملی ایران زمین باشد.

والی خراسان رضوی نیز در این مراسم با اشاره به میراث گرانبهای زبان فارسی تاکید کرد،این ابوالقاسم فردوسی بود که 2 فرهنگ اسلامی و ایرانی را در هم آمیخت و زبان فارسی را از ورطه نابودی نجت داد.

رشیدیان افزود،شاهنامه گنجینه ای با ارزش است که رفتارها و حماسه های اخلاقی و انسانی را به تصویر می کشد و هویت انسانی و اسلامی ما را در نبرد خیر و شر هویدا میکند.

کاظم دبیری ، دبیر این همایش نیز در گفتگو با خبرنگار رادیو دری گفت : با توجه به انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام ،  روز بزرگداشت فردوسی در تقویم ایران اسلامی به عنوان روز فارسی نیز نامگذاری شده و این روز از اهمیت ویژه ای برخوردار است: