روز عرفه؛ روز نیایش و بخشش گناهان
(last modified Tue, 21 Aug 2018 04:58:11 GMT )
اسد 30, 1397 09:28 Asia/Kabul

امروز نهم ذالحجه، روز عرفه، روز نیایش و عبادت، روزی که معروف به بخشش گناهان و قبول توبه است؛ روزی که خداوند متعال بندگانش را به سوی خود به طور ویژه فرا می‌خواند.

عرفه از اعیاد بزرگ اسلامی است و کسی که بتواند این روز را در صحرای «عرفات» باشد، توفیق بزرگی دارد.
روز عرفه اعمال و دعاهای فراوانی دارد و بهترین عمل در این روز، دعا است؛ میلیون‎ها زائر خانه خدا در روز عرفه سفید پوش و لبیک گویان رهسپار صحرای عرفات می‌شوند.
حج‎گزاران تا مغرب در عرفات خواهند بود و پس از مغرب به سمت مشعرالحرام حرکت خواهند کرد. مناسک حج با وقوف در مشعرالحرام از طلوع فجر تا طلوع آفتاب روز دهم ذی حجه (عید قربان) ادامه می‌یابد، زائران سپس به سرزمین منا می‌روند و پس از رَمى جمره، قربانی می‌کنند و پس از آن، عمل حلق (تراشیدن موی سر) یا تقصیر (کوتاه کردن موی سر یا ناخن) را انجام می‌دهند.
یکی دیگر از واجبات حج تمتع، بیتوته در سرزمین مِنا در شب یازدهم و دوازدهم ذى حجه از غروب آفتاب تا نیمه شب و رمی جمرات سه‌گانه در روزهای یازدهم و دوازدهم ذى حجه است.
از دیگر اعمالی که زائران سرزمین وحی باید انجام دهند تا حج خود را کامل کنند، بازگشت به مکه مکرمه و انجام دادن طواف، اقامه نماز طواف، سعی بین صفا و مروه، طواف نساء و نماز طواف نساء است.