خاکشیر، گیاه خوراکی همه کاره
بر اساس یافته های علمی و نتایج ثبت شده در مجلات معتبر علمی دنیا خواص فراوانی برای گیاه خوراکی خاکشیر ذکر شده است.
به گزارش رادیو دری؛ بر اساس تحقیقات و آزمایشهای علمی انجام شده حدود ۶۷ نوع ترکیب فعال از نوع فیتوکمیکالها که خواص مفید دارویی و تغذیه ای دارند در خاکشیر شناسایی شده است.
متخصص تغذیه و رژیمهای درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: موادی همچون پروتئین، چربی، کلسیم، آهن، پتاسیم و اسیدهای چرب ضروری بدن در خاکشیر شناسایی شده است و این در حالی است که میزان سدیم موجود در خاکشیر کم هست.
دکتر سید مصطفی نچواک افزود: بر اساس آزمایشهای صورت گرفته خاکشیر روی سلولهای سرطانی همچون سرطان ریه، پوست، کبد، پروستات، کولون و معده، اثر سم دارد و باعث نابودی آنها شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی میگوید: خاکشیر همچنین میتواند عوارض سوء بیماریهای مزمن همچون چاقی، کبد چرب و دیابت را کاهش دهد.
به گفته دکتر نچواک، خاکشیر میتواند آب را در خود ذخیره و به مشکل کم آبی در بدن کمک کند ، در کاهش تب و تسکین درد هم تاثیر دارد و میتواند به عنوان داروی ضد یبوست و مقوی قلب عمل کند و برای کلیهها مفید باشد.
وی توصیه کرد که خاکشیر تازه را پس از تمیز کردن باید به خوبی شست و پس از خیس خوردن در آب بدون شکر یا با حداقل شکر مصرف کرد.