خاکشیر، گیاه خوراکی همه کاره
(last modified Thu, 25 Aug 2022 11:32:15 GMT )
سنبله 03, 1401 16:02 Asia/Kabul
  • خاکشیر، گیاه خوراکی همه کاره
    خاکشیر، گیاه خوراکی همه کاره

بر اساس یافته های علمی و نتایج ثبت شده در مجلات معتبر علمی دنیا خواص فراوانی برای گیاه خوراکی خاکشیر ذکر شده است.

به گزارش رادیو دری؛ بر اساس تحقیقات و آزمایشهای علمی انجام شده حدود ۶۷ نوع ترکیب فعال از نوع فیتوکمیکال‌ها که خواص مفید دارویی و تغذیه ای دارند در خاکشیر شناسایی شده است.

متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: موادی همچون پروتئین، چربی، کلسیم،  آهن، پتاسیم  و اسید‌های چرب ضروری بدن در خاکشیر شناسایی شده است و این در حالی است که میزان سدیم موجود در خاکشیر کم هست.

دکتر سید مصطفی نچواک افزود: بر اساس آزمایش‌های صورت گرفته خاکشیر روی سلول‌های سرطانی همچون سرطان ریه، پوست، کبد، پروستات، کولون و معده، اثر سم دارد و باعث نابودی آن‌ها شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید:  خاکشیر همچنین  می‌تواند عوارض سوء  بیماری‌های مزمن همچون چاقی، کبد چرب و دیابت را کاهش دهد.

به گفته دکتر نچواک، خاکشیر می‌تواند آب  را  در خود ذخیره  و به مشکل کم آبی در بدن کمک کند ، در کاهش تب و تسکین درد هم تاثیر دارد و می‌تواند به عنوان  داروی ضد یبوست و مقوی قلب عمل کند و برای کلیه‌ها مفید باشد.

وی توصیه کرد که خاکشیر تازه را  پس از تمیز کردن باید به خوبی شست و پس از خیس خوردن در آب بدون شکر  یا با حداقل  شکر مصرف کرد.

خواص شگفت‌انگیز خاکشیر؛ از دفع سنگ کلیه تا درمان ناباروری