تشخیص عامل عفونت و زخم معده با کیت نانویی ایرانی
(last modified Fri, 24 Jan 2025 11:22:57 GMT )
دلو 05, 1403 15:52 Asia/Kabul
  • کیت نانویی ایرانی
    کیت نانویی ایرانی

محققان ایرانی به منظور تشخیص عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری، کیت تشخیص ویژه‌ای را ساختند که می‌توان از آن برای شناسایی سریع این باکتری استفاده کرد؛ هلیکوباکترپیلوری عامل زخم معده و سرطان معده است.

به گزارش رادیو دری؛ محققان یکی از شرکت‌های فناور و دانش بنیان ایرانی می گویند: هلیکوباکتر پیلوری (H.Pylori)، شایع‌ترین میکروبی است که انسان‌ها را در بُعد جهانی آلوده کرده است؛ به طوری که نیمی از مردم دنیا (بیش از چهار میلیارد نفر) مبتلا به عفونت هلیکوباکتری بوده و شیوع آن در جهان به ۴۴٫۳ درصد رسیده است.

این باکتری عامل خطری برای زخم‌های معده و دوازدهه، گاستریت مزمن یا سرطان معده است. هر چند که این باکتری تنها عامل خطر برای سرطان‌های دستگاه گوارش نیست و عوامل دیگر همچون سابقه خانوادگی، رژیم غذایی، ژنتیک فرد و غیره... نیز در بروز آن دخیل هستند، اما شناسایی و کاهش عفونت فعال ناشی از هلیکوباکتر پیلوری به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، از راه‌های پیشگیری و کاهش بروز سرطان‌های دستگاه گوارش محسوب می‌شود.

براساس گزارش ستاد نانو ایران، کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌ژن هلیکوباکتر پیلوری به صورت کیفی با استفاده از آنتی‌بادی ضدهلیکوباکتر پیلوری می‌تواند با حساسیت بالا آنتی‌ژن‌های سطحی هلیکوباکتر پیلوری را در نمونه مدفوع شناسایی کند.

این روش به دلیل حساسیت بالا وهمچنین هزینه کم و غیرتهاجمی بودن به عنوان روش شناسایی رایج و مناسب برای تشخیص، پیگیری درمان یا غربالگری افراد جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سال‌های اخیر، هلیکوباکتر پیلوری، به‌عنوان عامل اول سرطان معده طبقه‌بندی شده است. با تشخیص زود هنگام عفونت می‌توان با درمان دارویی به راحتی عفونت را حذف کرد.

توسعه ی فن آوری نانو در ایران