پیامهای فراخوان تظاهرات میلیونی "نه به آمریکا" در عراق
فراخوان مقتدی صدر، رهبر جریان صدر برای برگزاری تظاهرات میلیونی علیه آمریکا با استقبال گروههای مقاومت و مردم عراق مواجه شد.
مقتدی صدر سه شنبه گذشته از مردم عراق خواست روز جمعه تظاهرات میلیونی یکپارچه در محکومیت حضور نظامیان آمریکایی و تجاوزات مستمر آنها برگزار کنند. این فراخوان با استقبال سریع گروههای مقاومت عراق مواجه شد.
این فراخوان و استقبال سریع گروههای مقاومت از آن پیامهای مهمی دارد.اولین پیام این است که گروههای عراقی برای اخراج نظامیان آمریکایی اشتراک نظر دارند.
آمریکا پیش از این تلاش زیادی انجام داد تا میان گروههای عراقی به خصوص گروههای شیعی اختلاف و واگرایی ایجاد کند، اما ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی و 8 نفر دیگر از همراهان شان در نزدیکی بغداد سبب ایجاد اجماع میان این گروهها شده است.
محور این اجماع نیز اخراج نظامیان آمریکایی از عراق است.اجماع میان گروههای عراقی، پیام دیگری نیز با خود دارد و آن اینکه راهبرد ترامپ در ترور سرداران مقاومت و اقدام علیه حشد الشعبی، راهبردی اشتباه و ناشی از خطای محاسباتی است و در عمل نتایجی علیه آمریکا در پی خواهد داشت که فراخوان برگزاری تظاهرات میلیونی نیز در همین راستا است.
«طالب الحسنی» در تحلیلی برای روزنامه الکترونیکی رای الیوم نوشت: "تظاهرات میلیونی برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق، واشنگتن را در بن بست قرار می دهد و تلاش دولت ترامپ برای استفاده از گروههای سیاسی حاکم را بی نتیجه می گذارد، به ویژه اینکه شمار طرفداران بقای نیروهای آمریکایی در عراق، زیاد نیست.
"سومین پیام مهم فراخوان تظاهرات میلیونی "نه به آمریکا" این است که گروههای عراقی به خصوص گروههای شیعی هرگونه "قیمومیت" آمریکا بر عراق را رد می کنند و بر استقلال و حاکمیت این کشور تاکید دارند.
مقتدی صدر در فراخوان خود تصریح کرد: "مطمئن هستم که ملت عراق به همه ثابت خواهند کرد که هرگز در برابر استکبار جهانی کرنش نخواهند کرد و تنها در برابر خداوند سر تسلیم فرود خواهند آورد.
"می توان گفت گروههای عراقی به خصوص گروههای مقاومت که حامیان میلیونی نیز در این کشور دارند، درصدد هستند از این تظاهرات به عنوان یک نقطه عطف در عراق پساصدام بهره گیرند.
چهارمین پیام این فراخوان میلیونی است که گروههای شیعی تاثیرگذار بر ساحت سیاسی عراق، مبارزه با دشمن خارجی را بر منافع سیاسی خود ارجحیت داده و اختلاف های سیاسی را تا حدود زیادی کنار گذاشتند.
در همین راستا نیز پیش از فراخوان مقتدی صدر نشستی میان رهبر جریان صدر و رهبران شماری از گروههای مقاومت از جمله هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح برگزار شده بود.
می توان انتظار داشت که گروههای عراقی بزودی برای پایان دادن به بحران سیاسی نیز به توافق رسیده و اولویت خود را بر مبارزه جدی با آمریکا قرار دهند.
آمریکایی ها برای مقابله با وحدت گروههای عراقی بار دیگر به بهره گیری از عناصر نفوذی خود در داخل عراق برای شکل گیری دور جدید تظاهرات و خشونت روی آوردند.