پیشنهاد «اشرف غنی» به «عبدالله عبدالله» برای مشارکت در تشکیل کابینه
(last modified Sat, 04 Apr 2020 13:13:37 GMT )
حمل 16, 1399 17:43 Asia/Kabul
  • پیشنهاد «اشرف غنی» به «عبدالله عبدالله» برای مشارکت در تشکیل کابینه
    پیشنهاد «اشرف غنی» به «عبدالله عبدالله» برای مشارکت در تشکیل کابینه

«محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان از «عبدالله عبدالله» رقیب اصلی انتخاباتی خود خواست در کابینه وی مشارکت کند.

«محمد اشرف غنی» گفت، کابینه آینده افغانستان از تمام مردم نمایندگی خواهد کرد و به «عبدالله عبدالله» نیز پیشنهاد داده است که افرادی را معرفی کند.

رییس جمهوری افغانستان همچنین از «عبدالله عبدالله» خواسته تا مدیریت و رهبری روند صلح را نیز به عهده بگیرد.

اشرف غنی با اشاره به شرایط کنونی افغانستان و بحران کرونا تاکید کرد، حکومت «دو سر» توانایی مدیریت و تصمیم‌گیری درباره صلح و بحران کرونا را ندارد و باید با اتحاد مشکلات مدیریت شود.

پیشنهاد مبهم اشرف غنی به عبدالله برای مشارکت در کابینه جدید افغانستان در شرایطی است که وی خواستار پیشنهادی شفاف برای اتخاذ تصمیم برای پایان تنش های سیاسی و انتخاباتی است که نمی تواند گره گشای بحران کنونی در این کشورباشد.

 با توجه به حذف سمت ریاست اجرایی کابینه افغانستان توسط اشرف غنی که در دولت قبلی این کشور در اختیار عبدالله قرار داشت بنابراین در ساختار کنونی  وی تنها می تواند در سمت های وزیر یا معاون رئیس جمهوری قرار بگیرد که بسیار بعید است عبدالله حاضر شود چنین سمت هایی را بپذیرد.

عبدالله که خود را پیروز واقعی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان می داند و براین اساس دولت موازی تشکیل داده است حاضر نخواهد تحت نظر اشرف غنی  در سمت های معاون رئیس جمهوری یا وزیر فعالیت کند.

به خصوص آنکه عبدالله با مطرح کردن دولت موازی و انتصاب برخی افراد به عنوان والی دربرخی ولایات شمالی افغانستان مطالبات حامیان و هواداران خود را تا سطح مقام اول این کشور بالا برده است.

عبدالله که حقوق انتخاباتی را در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال های 2014 و 2019 تضییع شده می داند خواستار اصلاح قانون اساسی و ایجاد سمت نخست وزیری است تا بخشی از این حقوق از دست رفته جبران شود.

 برغم آنکه در دولت قبلی افغانستان، اشرف غنی طبق توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی متعهد شده بود با تشکیل لویه جرگه، اصلاح قانون اساسی و ایجاد سمت نخست وزیری این سمت را به عبدالله واگذار کند اما چنین وعده ای در 5 سال گذشته عملی نشد.

در حال حاضر هم عبدالله  که مورد رایزنی های مختلف داخلی و خارجی برای حل تنش های سیاسی و انتخاباتی قرار گرفته بعید است که از موضع قبلی خود مبنی براصلاح قانون اساسی و تکیه زدن به کرسی  نخست وزیری افغانستان عدول کرده باشد.

با توجه به آنکه در دولت قبلی اشرف غنی به وعده خود برای اصلاح قانون اساسی عمل نکرد عبدالله نگران است که با پذیرش وعده تشکیل لویه جرگه و توافق برای ایجاد سمت نخست وزیری، مجددا این وعده تحقق نیابد.

به همین دلیل است که عبدالله خواستارشفاف شدن پیشنهاد اشرف غنی برای مصالحه است.

آنگونه که رسانه های افغانستان اعلام کرده اند، غنی به عبدالله پیشنهاد داده که ریاست امور صلح این کشور را برعهده گیرد که در حال حاضر این امور در چارچوب وزارت امور صلح پیگیری می شود که بعید است عبدالله حاضر شود در سمت وزیر کابینه غنی با وی به تفاهم برسد.

واکنش منفی مشاوران  عبدالله به  پیشنهاد اشرف غنی برای بدست گرفتن مسئولیت امور صلح حاکی از پاسخ منفی به این پیشنهاد توسط عبدالله است.

اشرف غنی که تجربه دولت قبلی مبنی بر تنش با عبدالله در عزل و نصب مقامات ملی و محلی را دارد، حاضر نیست سمتی به عبدالله بدهد که موجب کاهش یا تفویض اختیارات خود یا اجبار به مشارکت دادن وی در تصمیاتش بشود.