انتقاد شهباز شریف از دستگاهای اطلاعاتی پاکستان
در حالی که دولت پاکستان به برخورد دو گانه با تروریسم و افراط گرایی متهم است، شهباز شریف سر وزیر ایالت پنجاب و برادر محمد نواز شریف نخست وزیر این کشور، سازمان اطلاعات ارتش پاکستان آی اس آی را به ایجاد مانع برای برخورد با گروههای تروریستی و افراط گرا متهم کرد.
شهباز شریف با اشاره به فشارهای خارجی علیه دولت فدرال پاکستان اعلام کرد: اقدام نکردن ارتش علیه گروههای ممنوعه، دولت اسلامآباد را با انزوای سیاسی مواجه کرده است. وی افزود: ارتش و سازمانهای اطلاعاتی پاکستان مانع تلاشهای دولت برای مبارزه با گروههای تروریستی همچون «گروه حقانی» می شوند.
برخی از نمایندگان پارلمان پاکستان هم عملکرد دولت اسلامآباد را در مبارزه با گروههای تروریستی زیر سوال بردند و برخی نیز ارتش این کشور را در این خصوص مقصر می دانند.
آنچه که از اختلاف ارتش و دولت پاکستان در مورد مقابله با تروریسم قابل درک است اینکه هر دو طرف برخورد دوگانه ای با این گروهها دارند. پرونده افغانستان و کشمیر را ارتش پاکستان پی گیری و در مورد سیاستهای اسلام آباد در قبال آنها تصمیم گیری می کند. از اینرو سازمان اطلاعات ارتش پاکستان آی اس آی گروههای شبه نظامی را برای اجرای برنامه های خود تشکیل داده و یا از گروههایی در این راستا حمایت می کند. این در حالی است که از دیدگاه شهباز شریف کشورهای غربی بخصوص آمریکا در مورد فعالیت این گونه گروهها همچون گروه حقانی حساسند و از دولت پاکستان خواهان مقابله با آنها هستند. در واقع مهمترین دلیل سردی روابط پاکستان و آمریکا انتقادات این کشور از عملکرد اسلام آباد در برخورد با گروههای تروریستی است. صحبتهای شهباز شریف ناظر براین مدعا است که دولت فدرال پاکستان خواهان برخورد با گروههای تروریستی است، اما ارتش و سازمانهای اطلاعاتی آن همچون ای .اس. آی در برابر آن مانع تراشی می کنند. این در حالی است که راحیل شریف فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان نیز اخیرا دولت این کشور را به عدم برخورد جدی با گروههای تروریستی که در داخل پاکستان فعالیت می کنند متهم و تاکید کرد: ملاحظه کاری دولت اسلام آباد در برخورد با برخی گروههای تروریستی باعث میشود عملیات ضرب عضب ارتش در مناطق قبایلی ضد تروریستها نتیجه دلخواه را نداشته باشد.
این بدان معنا است که دولت و ارتش پاکستان از عملکرد یکدیگر در مقابله با گروههای تروریستی و افراط گرا رضایت ندارند. آنچه شهباز شریف مورد توجه قرار داده گروههای تروریستی هستند که درخارج از مرزهای پاکستان فعالیت می کنند. اما آنچه که فرمانده نیروی زمینی ارتش مورد توجه قرار داده است گروههای تروریستی هستند که در داخل پاکستان فعالند و دولت فدرال پاکستان متهم است که برخورد جدی با آنها نمی کند. این در حالی است که از دیدگاه ناظران سیاسی، گروههای تروریستی چه در داخل و چه خارج پاکستان با هم ارتباط دارند و برای نابودی آنها عملیات هماهنگ و قاطع لازم است. ادامه کشتار شیعیان در پاکستان در ماه محرم نشان می دهد که گروههای تروریستی از جمله لشکر جهنگوی که گروهی کاملا شناخته شده است همچنان فعالند وعملیات آنها در افغانستان از همبستگی و همکاری گروههای تروریستی فعال در این کشور و پاکستان حکایت دارد.