تلاش برای برقراری امنیت عزاداران حسینی در افغانستان و پاکستان
با توجه به احتمال افزایش عملیات تروریستی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ، نیروهای ارتش پاکستان وارد پاراچنار و منطقه هنگو از مناطق قبایلی این کشور در ایالت خیبرپختونخواه شدند.
ارتش پاکستان اعلام کرد برای جلوگیری از هر نوع حمله تروریستی در ایام عزاداری امامحسین(ع) مرز این کشور با افغانستان تا پایان روز عاشورا بسته خواهد بود.
پاراچنار تنها منطقه شیعهنشین در مناطق قبایلی پاکستان است که هر ساله عزاداران حسینی در این منطقه هدف حمله تکفیریها قرار میگیرند.
در راستای تشدید تدابیر امنیتی قرار است در روزهای تاسوعا و عاشورا ،سرویسهای مخابراتی در شهرهای کویته و کراچی قطع شود تا از برقراری ارتباط بین اعضای گروههای تروریستی جلوگیری گردد.
تامین امنیت عزاداران حسینی خواست مردم پاکستان و همچنین افغانستان است .زیرا برگزاری مجالس عزاداری و دسته های سینه زنی برای سالار شهیدان امام حسین (ع) تنها مختص شیعیان در این دو کشور نیست بلکه سنی ها هم که ارادت خاصی به اهل بیت پیامبر (ص) و امام حسین (ع)دارند نه تنها در عزاداری های شیعیان شرکت می کنند بلکه خود اقدام به برگزاری مجالس عزاداری می کنند.
این بدان معنا است که مساله فرقه گرایی و تلاش برای ایجاد نفرت و دشمنی میان شیعیان و سنی ها در پاکستان، مساله ای وارداتی از سوی وهابیون است که در سالهای اخیر با ترویج خشونت می کوشند جامعه پاکستان را به سمت جنگ داخلی سوق دهند.از اینرو گروههای تروریستی و فرقه گرا همچون لشکر جهنگوی و سپاه صحابه که در کشتار شیعیان بخصوص در ایام محرم دست دارند از سوی محافل وهابی حمایت می شوند و در جامعه پاکستان نیز گروههای شناخته شده ای هستند.کشته شدن یکی از فرماندهان لشکر جهنگوی در شرق افغانستان نشان می دهد که این گروه تروریستی و فرقه گرا حوزه فعالیت خود را تا افغانستان گسترده است .دو سال پیش نیز لشکر جهنگوی با حمله به عزاداران حسینی در کابل پایتخت افغانستان دهها تن از آنان را به خاک و خون کشید.
بنابراین هر چند مسدود کردن مرزها می تواند مانع از تردد تروریستها شود، اما تشدید تدابیر امنیتی در پاکستان درصورتی می تواند موثر واقع شود که ارتش و نیروهای امنیتی این کشور با قاطعیت و بدون هیچ ملاحظه ای با تمامی گروههای تروریستی و فرقه گرا برخورد نمایند.زیرا در افغانستان سابقه حمله به عزاداران حسینی بسیار کم و در صورت وقوع هم وارداتی از پاکستان است.بنابراین نیروهای امنیتی و ارتش این کشور با آزمون و مسولیت سنگینی برای تامین امنیت عزاداران حسینی و جلوگیری از نفوذ تروریستها به افغانستان روبرو هستند.
به اعتقاد ناظران سیاسی به نظر می رسد ارتش پاکستان تحت پوشش تامین امنیت عزاداران حسینی درصدد استقرار نیروهای خود در مناطق قبایلی این کشور نیز باشد که تا کنون گسیل نیروهای دولتی با مخالفت قبایل روبرو بوده است .اعزام نیروهای ارتش پاکستان با تجهیزات کامل از جمله خودروهای زرهی و تانک به مناطق پاراچنار و هنگو نشان می دهد که آنان قصد دارند بعد از عاشورا نیز به حضور خود در مناطق ادامه دهند .
در هر حال ،علمای شیعه و رهبران مذهبی در پاکستان از مسئولین این کشور خواستهاند تا مجازات اعدام را برای تروریستها و حامیان آنان درنظر بگیرند تا حاشیه امنیتی برای خود پس از عملیات تروریستی احساس نکنند. این موضوع از آن جهت مهم است که پس از دستگیری تروریستها روند رسیدگی به پرونده آنان اینقدر طولانی میشود که مجال فرار از زندان یا تبرئه شدن را پیدا می کنند.