ادامه واکنشهای جهانی به مواضع اسلامستیزانه مکرون
پافشاری رئیس جمهوری فرانسه بر مواضع اسلامستیزانهاش که به دنبال حمایتهای او از انتشار کاریکاتورهای توهینآمیز علیه پیامبر اکرم(ص) در یک نشریه فرانسوی و به تازگی و در پی قتل یک معلم پاریسی، واکنش شدید مسلمانان را به دنبال داشته، همچنان با انتقادها و محکومیتهای گسترده مقامها و شخصیتها در سراسر جهان مواجه شده است.
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در ادامه حملات خود به اسلام در پی انتشار مجدد کاریکاتورهای توهین آمیز توسط یک معلم تاریخ در پاریس که گفته میشود منجر به قتل او شده است، در پیامی توییتری نوشت: «ما هرگز تسلیم نخواهیم شد. ما با روحیهای صلحجویانه به همه تفاوتها احترام میگذاریم. ما گفتار نفرتپراکنانه را نمیپذیریم و از گفتوگوی عقلانی دفاع میکنیم. ما همیشه در طرف کرامت انسانی و ارزشهای جهانشمول خواهیم ماند.»
او پس از قتل یک معلم تاریخ در پاریس که تصاویر موهن از پیامبر اسلام (ص) را در کلاسهای درس به نمایش میگذاشته، ضمن حمایت از انتشار چنین تصاویری، به بهانه آزادی بیان تاکید کرد که کشورش به پشتیبانی از انتشار این تصاویر ادامه خواهد داد. به دنبال این اظهارات مکرون، هشتگ «تحریم کالاهای فرانسوی» در کشورهای عربی به ترند اول تبدیل شد و بسیاری استفاده از این کالاها را ممنوع کردند. کاربران عرب در توئیتر فهرستی از کالاهای فرانسه در بازارهای کشورهای عربی را منتشر کرده و خواستار تحریم این اجناس شدهاند.در تازهترین واکنشها به این اظهارات رئیس جمهوری فرانسه، وزارت امور خارجه و نخست وزیر مراکش تاکید کردند که هیچ چیزی، اقدامهای تحریککننده توهینآمیز و اهانت به دین اسلام را توجیه نمی کند.
به گزارش شبکه خبر فرانسه، مقامات مراکش نسبت به مواضع رئیس جمهوری فرانسه در این زمینه انتقاد دارند و آن را محکوم میکنند.
افزایش تنشها در خاورمیانه به دنبال اظهارات مکرون
این رسانه فرانسوی تصریح کرد: به دنبال سخنرانی امانوئل مکرون در مورد آزادی بیان در آیین ادای احترام به «ساموئل پتی» {معلم تاریخ فرانسوی}، تنش ها در خاورمیانه در حال افزایش است.
بر اساس این گزارش، دولت مراکش معتقد است که «آزادی بیان تحت هیچ انگیزه و دلیلی نمیتواند تحرک توهینآمیز و توهین در حمله به دین اسلام که بیش از ۲ میلیارد پیرو در جهان دارد را توجیه کند. پادشاهی مراکش هرگونه خشونت مبهم و وحشیانهای را که به نام اسلام انجام شده را محکوم و در برابر چنین تحرکات اهانت آمیز به مقدسات دین مسلمان ایستادگی میکند.
همانند دیگر کشورهای خاورمیانه در روزهای اخیر، مراکش خواستار جلوگیری از دامن زدن به کینه و در عین حال به عنوان پیش نیاز زندگی جمعی و گفتوگوی آرام و سالم میان ادیان، رعایت احترام به دیگران است.
روز یکشنبه نیز نخست وزیر پاکستان اظهارات اخیر رئیس جمهوری فرانسه در باره انتشار کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام را موجب جریحهدار شدن احساسات مسلمان جهان دانست.
او تاکید کرد: چنین سخنانی باعث تشدید اسلام هراسی و فضاسازی برای افراطگرایان میشود؛ «عمرانخان» در رشتهتوییتی به شدت از سخنان امانوئل مکرون انتقاد کرد.
احزاب برجسته سیاسی پاکستان در قالب ائتلاف «نهضت دمکراتیک» همگام با نخست وزیر و دستگاه دیپلماسی این کشور، اهانت به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) را به شدت محکوم کردند و نسبت به این جنایت و اعمال افراطی به فرانسه و دانمارک هشدار دادند.
نماینده پارلمان عراق هم تاکید کرد که اعضای پارلمان این کشور برای اتخاذ موضعی قاطعانه در پاسخ به اظهارات وقیحانه اخیر رئیس جمهور فرانسه مبنی بر بازنشر کاریکاتورهای موهن به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) آماده می شود؛ «یوسف الکلابی» تصریح کرد: اهانت «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه به پیامبر انسانیت، عدالت و رحمت نه فقط پیامی منفی برای ملت های مسلمان بلکه همه ملت های جهان است.
او که با سایت بغداد الیوم گفت وگو می کرد، تاکید کرد: اگر رئیس جمهوری فرانسه به خاطر اهانت به ساحت پیامبر اکرم (ص) عذرخواهی رسمی نکند، ما مطالبه واقعی در پارلمان عراق برای متوقف کردن تعاملات با فرانسه در همه زمینه ها را دنبال خواهیم کرد.نمایندگان پارلمان و کارشناسان سیاسی عراق اظهارات وقیحانه رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر بازنشر کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اسلام (ص) را محکوم و خواهان شکایت سازمان همکاری اسلامی علیه مکرون و محاکمه وی شدند.
همچنین حزب الله لبنان اهانت به پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) را تقبیح و موضع رسمی فرانسه مبنی بر تشویق چنین بی حرمتی در حق ایشان را محکوم کرد. ؛ حزب الله روز یکشنبه با صدور بیانیه ای همچنین نسبت به از سرگیری این گونه اهانت ها و نیز ایجاد نفرت نسبت به اسلام و مسلمانان، ابراز تاسف و خاطرنشان کرد که آنچه در فرانسه منتشر شد، احساسات بیش از دو میلیون مسلمان از جمله مسلمانان و عرب های مقیم اروپا و فرانسه را جریحه دار می سازد.
«محمد علی الحوثی» عضو شورای سیاسی یمن هم روز یکشنبه خواستار تحرک رسمی و مردمی به اهانت فرانسه علیه اسلام و پیامبر بزرگ اسلام (ص) شد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز اظهارات رسمی و غیررسمی در فرانسه علیه مقدسات مسلمانان و توهین به پیامبر اعظم (ص) را محکوم کرد.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه روز شنبه با انتقاد از اظهارات ضد اسلامی همتای فرانسوی خود گفت: امانوئل مکرون نیاز به آزمایش سلامت ذهنی دارد. او گفت: درباره رئیس جمهوری که آزادی عقیده را نمی فهمد و با میلیونها عضو از گروههای اعتقادی مختلف به این شکل برخورد میکند، میتوان گفت که «اول از همه، باید چکاپ ذهنی انجام بدهد».
«نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز روز شنبه تاکید کرد که اظهارات امانول مکرون در مورد اسلام و مسلمانان غیر مسئولانه است و بر فرهنگ تنفر میان ملتها میافزاید.پیشتر، دانشگاه قطر جمعه شب در حساب توئیتریاش اعلام کرد که با توجه به حوادث اخیر و اهانت عمدی به اسلام، مدیریت دانشگاه تصمیم گرفته است که فعالیت هفته فرهنگی فرانسه را به مدت نامعلومی به تعویق بیندازد.
همچنین «مرزوق الغانم» رییس مجلس الامه کویت اقدام برخی از روزنامههای فرانسوی در انتشار کاریکاتور اهانتآمیز به حضرت محمد (ص) را محکوم کرد و از دولت کشورش خواست که اهانتهای عمدی را که به ارکان دین مبین اسلام و مقدسات مسلمانان صورت میگیرد، محکوم کند.