مردم افغانستان نگران سیاست های افراطی عربستان در کشور خود هستند
کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی افغان گفت: کمک های فرهنگی عربستان نباید در افغانستان صورت بگیرد زیرا مردم به این کمک ها خوش بین نیستند و در اقدامات تروریستی اخیر و همچنین ترویج اختلاف میان مذاهب در افغانستان، عربستان سعودی دخالت داشته است.
محمد مختاری در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری گفت: همانگونه که حضور عربستان در کشورهای مختلف مانند سوریه، مصر، عراق و برخی کشورهای دیگر به دلیل این که سیاست های برون مرزی آن ترویج افراطیت است، مثبت ارزیابی نمی شود؛ مردم افغانستان نیز شدیدا نگران حضور عربستان در افغانستان هستند.
وی در ادامه افزود: عربستان سعودی در گذشته اقداماتی را مبنی بر تاسیس مدارس دینی در افغانستان مطرح کرده بود که با واکنش های تند مردمی و نهادهای فرهنگی و سیاسی این کشور مواجه شد و در حال حاضر نیز دلیل ترویج افراط گرایی و حمایت از گروه های تروریستی مردم افغانستان خاطره خوشی از عربستان ندارند.
این کارشناس سیاسی اظهار داشت: در گذشته شاهد وجود برخی از مراکزی بودیم که از سوی عربستان حمایت و تاسیس شده بود و مردم افغانستان و گروه های فرهنگی و مذهبی این کشور و پیروان مذاهب مختلف اسلامی اجازه ندادند که این مراکز به تفرقه افکنی خود ادامه دهند و خیلی زود برچیده شد.
این کارشناس سیاسی در رابطه با سفر محمد حنیف اتمر وزیر خارجه افغانستان به عربستان گفت: بسیاری از کارشناسان و آگاهان امور، در رسانه ها و فضای مجازی به نگاه منفی مردم نسبت به عربستان اشاره کردند که کمک های فرهنگی عربستان نباید در افغانستان صورت بگیرد زیرا مردم افغانستان به این کمک ها خوش بین نیستند.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر چون عربستان سعودی یک کشور اسلامی است و مراکز مقدس اسلامی در آن جا قرار دارد و مردم مسلمان نیز از سراسر دنیا به آن جا سفر می کنند، باید با آن کشور ارتباط داشته باشیم اما نباید کمک هایی که تحت عنوان کمک های فرهنگی و با اشراف و نظارت خود عربستان را پذیریم.
مختاری بیان داشت: تحلیل و ارزیابی های نشان می دهد که در اقدامات تروریستی اخیر و همچنین ترویج اختلاف میان مذاهب در افغانستان، عربستان سعودی دخالت داشته و همچنین مراکزی که این گروه های تروریستی و افراطی در آن جا آموزش دیده بودند از سوی عربستان سعودی بوده است و این نشان می دهد که آن ها افراط گرایی، تعصب و اختلافات مذهبی را در بین مردم ترویج می دهند.
وی افزود: مردم افغانستان در گذشته از اتحاد بهره مند بودند و ملت متحدی را تشکیل داده بودند و شیعیان و اهل تسنن نیز بدون هیچ مشکلی سال ها و قرن ها در کنار یکدیگر به راحتی زندگی می کردند اما از زمانی که برخی از نوکران تربیت شده عربستان در افغانستان تقویت شده اند، تفرقه و اختلاف را در بین مردم ایجاد کردند و ناامنی در افغانستان به وجود آمد.