تاکید بلینکن بر ادامه کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
در حالیکه بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی و به خاک و خون کشیدن صدها فلسطینی، موجی از خشم و انزجار را در افکار عمومی بسیاری از مردم جهان برانگیخته و مقامات بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی خواستار متوقف کردن فروش سلاح و همراهی با این رژیم در کشتار فلسطینیان شده اند؛ وزیر امور خارجه آمریکا گفت: به فروش تجهیزات نظامی به اسرائیل پایبند هستیم.
«آنتونی بلینکن» با تاکید بر اینکه آمریکا به ارسال تجهیزات نظامی به اسرائیل به ویژه در زمینه مقابله با موشکهایی که علیه غیرنظامیان شلیک میشود، پایبند هست،ادعا کرد: خط مشی رئیس جمهور آمریکا و سیاست آرام آن، به پایان دادن به خشونتها در غرب آسیا کمک کرده است.
وزیر امورخارجه امریکا در حالی بر ادامه سیاست فروش سلاح به رژیم صهیونیستی تاکید دارد که سال هاست واشنگتن به عنوان متحد نزدیک تل آویو، رژیم اسرائیل را در اقدامات غیرانسانی و کشتار فلسطینیان همراهی کرده است. مقامات آمریکا به ویژه طی چهار سال گذشته رسما موضع حمایت از سیاست های اسرائیل را در پیش گرفته و ضمن ارائه میلیاردها دلار کمک نظامی همچنین در اختیار گذاشتن سلاح های پیشرفته، در سازمان های بین المللی نیز همواره از سیاست های رژیم صهیونیستی حمایت کرده اند؛ چنانکه حتی اقداماتی نظیر به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل توسط ایالات متحده و توسعه شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری را پذیرفته و تایید کردند.آنها حتی در سازمان های بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز برخلاف موضعگیری اکثریت کشورها در راستای منافع اسرائیل اقدام کرده اند.
حمایت های آمریکا سبب شده رژیم اسرائیل بر فشارهای خود علیه فلسطینیان بیفزاید به طوری که به ویژه طی سال های اخیر، آنها بیش از پیش در معرض حمله ها و اقدامات غیر انسانی و تجاوزکارانه اسرائیل قرار گرفته اند. قطع کمک آنروا از سوی آمریکا دسترسی بسیاری از فلسطینیان را به دارو و درمان وغذا بیش از پیش سخت کرده است.
استفاده رژیم اسرائیل از جدیدترین سلاح ها بر حجم حملات و کشتار فلسطینیان افزوده است؛ در تازه ترین حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی به باریکه غزه که از دوشنبه 10 مه/20 ثور آغاز و سرانجام پس از 12 روز ایستادگی فلسطینیان، با اعلام آتش بس یکجانبه از سوی رژیم صهیونیستی پایان یافت، موجی از انزجار و نفرت را در افکار عمومی جهان نسبت به جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان برانگیخت. دراین حملات دستکم 248 فلسطینی از جمله 69 کودک شهید و بیش از یک هزار و 910 نفر زخمی شدند. انتشار تصاویری از این جنایات هولناک سبب شد بسیاری از مردم جهان ضمن اعلام همدردی با فلسطینیان، فروش سلاح به اسرائیل از سوی واشنگتن و متحدانش را محکوم کرده و خواستار توقف فروش تجهیزات نظامی به این رژیم اشغالگر شوند.
«میک والاس» نماینده جمهوری ایرلند در پارلمان اروپا با ایراد سخنانی در پارلمان اروپا ضمن درخواست قطع روابط با رژیم صهیونیستی تصریح کرد: دفاع از حقوق ملت فلسطین باید به طور جدی در دستور کار اتحادیه اروپا قرار گیرد.
این شرایط سبب شد حتی در داخل آمریکا نیز بسیاری از مقامات خواستار توقف فروش سلاح و توقف سیاست های حمایتی واشنگتن از اسرائیل شوند. در این راستا سناتور برنی سندرز با اشاره به کمک نظامی سالانه حدود 4 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل، گفت : این غیرقانونی است که با کمک های آمریکا از نقض حقوق بشر حمایت شود.
«کوری بوش» قانونگذار عضو مجلس نمایندگان آمریکا در صفحه توئیتر خود نوشت: ما مخالف این هستیم که پولهای ما خرج پلیس نظامی، اشغالگری، سیستم سرکوب و خشونت شود.
به رغم این موضعگیری ها، جو بایدن رییس جمهوری آمریکا بر ادامه سیاست حمایت از اسرائیل تاکید و اعلام کرد که تغییری در پایبندی آمریکا نسبت به امنیت رژیم صهیونیستی ایجاد نشده است. همچنین برخی رسانه های این کشور از تصویب توافق تسلیحاتی دولت آمریکا با رژیم صهیونیستی در بحبوحه حملات این رژیم با مردم مظلوم فلسطین خبر دادند. اکنون نیز وزیر امورخارجه آمریکا بار دیگررسما از ادامه کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی خبر داده است.
به نظر می رسد با وجود همه درخواست های جهانی برای مقابله با اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل علیه فلسطینیان و ادعاهای گزافی که مقامات آمریکا در زمینه حمایت از چندجانبه گرایی و حقوق بشر مطرح می کنند،همچنان سیاست حمایت و فروش سلاح به رژیم صهیونیستی در اولویت است.