مذاکرات بین‌الافغانی؛ تنها راه حل عبور از چالش‌های افغانستان
(last modified Thu, 08 Jul 2021 03:03:35 GMT )
سرطان 17, 1400 07:33 Asia/Kabul
  • مذاکرات بین‌الافغانی؛ تنها راه حل عبور از چالش‌های افغانستان
    مذاکرات بین‌الافغانی؛ تنها راه حل عبور از چالش‌های افغانستان

گفت وگوی سه جانبه هیات‌های افغان و ایران در تهران با هدف تحقق صلح در افغانستان با تکیه بر مذاکرات بین‌الافغانی برگزار شد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در توئیتر با بیان اینکه تهران در کنار مردم افغانستان ایستاده است، نوشت؛ وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه میزبان گفت‌وگویی دوستانه و پرمحتوا با نمایندگان ارشد افغانستان بود.

ریاست هیات سیاسی افغانستان در مذاکرات تهران را یونس قانونی، وزیر امور داخله پیشین افغانستان  و ریاست هیات مذاکراتی گروه طالبان را عباس استانکزی، معاون دفتر این گروه برعهده داشتند.

ایران به‌عنوان کشور همسایه افغانستان و دارای مرز طولانی با این کشور، توجه ویژه به تحولات افغانستان دارد، زیرا به سبب اشتراک‌های فرهنگی، زبانی و مذهبی مردم ایران و افغانستان، تحولات این کشور برای ایران مهم است.

روابط خوب مردم ایران و افغانستان، رفت و آمد شهروندان افغان به ایران و حضور بیش از 4 دهه مهاجران افغان در ایران، سبب شده است افغان‌ها به نوعی جمهوری اسلامی ایران را وطن دوم خود بدانند.

این وابستگی و تاثیرپذیری عمیق سبب شده است ایران با حساسیت و با احترام به نظر و منافع مردم و دولت افغانستان، تحولات سیاسی و امنیتی این کشور را در چارچوب مذاکرات بین‌الافغانی پیگیری کند.  

دعوت از هیات سیاسی دولت افغانستان در کنار دعوت از هیات گروه طالبان برای شرکت در مذاکرات سه جانبه تهران، توجه، اهمیت و احترام ایران به منافع همه گرایش‌های سیاسی در افغانستان را نشان می‌دهد.

ایران بازگشت به میز مذاکرات بین الافغانی و تعهد به راهکارهای سیاسی را بهترین انتخاب برای رهبران و جریان‌های مختلف سیاسی افغانستان می‌داند. درهمین چارچوب، نشست تهران با هدف کمک به تسریع روند گفت‌وگوها بین گروه‌های مختلف افغان برای حل و فصل مناقشات و بحران‌های جاری در افغانستان برگزار شد.    

همانطور که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد، اکنون با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، دیگر مانعی باقی نخواهد بود که همه جریان‌های سیاسی افغانستان با هم آینده‌ای صلح‌آمیز و شکوفا برای نسل آینده ترسیم کنند.

با توجه به قومیت‌های مختلف در افغانستان، نقش‌آفرینی نمایندگان این قومیت‌ها در هر مذاکره‌ای مربوط به تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان مهم است و در این چارچوب سفر هیات سیاسی طالبان به تهران معنا و مفهوم پیدا می‌کند.

همه گروه‌های سیاسی در افغانستان از ناحیه حضور نظامیان آمریکا در آن کشور متضرر شدند و قومیت‌های مختلف مردمی در افغانستان به آمریکا اعتماد ندارند. این مساله اهمیت پیگیری گفت وگوهای بین‌الافغانی را با حمایت دوستان واقعی افغانستان به ویژه ایران برای ساختن افغانستانی آباد در سایه صلح و امنیت‌پایدار دوچندان می‌کند و به همین سبب، وزیر خارجه ایران، مذاکره با نمایندگان ارشد افغانستان در تهران را پرمحتوا ارزیابی کرد.  

باور همه گروه‌های سیاسی حاضر در صحنه افغانستان به راهکار مسالمت‌آمیز بر اساس اصل گفت وگوی افغانستانی‌ـ افغانستانی، تنها راه‌حل عبور افغانستان از چالش‌های موجود و رسیدن به آرامش پایدار و ترسیم چشم‌اندازی روشن برای مردم افغانستان است.

ظریف: ایران در کنار برادران افغانستانی خود ایستاده است