اعتراف ارتش آمریکا به کشتار غیرنظامیان در کابل
با گذشت حدود یک ماه از حمله پهپادی آمریکا در افغانستان، ژنرال "فرانک مک کنزی" فرمانده سازمان تروریستی "سنتکام" (ستاد فرماندهی نیروهای آمریکا مستقر در منطقه غرب آسیا، آسیای مرکزی و شرق آفریقا) اعتراف کرد که در حملات هوایی واشنگتن هنگام تخلیه نیروهای آمریکایی از افغانستان، 10 غیرنظامی در کابل کشته شده اند. مک کنزی با اظهار تاسف افزود که مسئولیت کامل این حمله و این نتیجه غم انگیز را برعهده می گیرد.
حمله پهپادی آمریکا به خودرویی در کابل در 29 اوت که ارتش آمریکا مدعی بود حامل مواد منفجره است موجب کشته شدن یک امدادگر افغان و اعضای خانواده اش شد.
این درحالی بود که مقامات آمریکا مدعی بودند که آنها به خودرویی که حامل گروه تروریستی داعش بود، حمله کرده اند. اما به رغم این ادعا، تحقیقات نشان داد که هدف این حمله اشتباه بوده است و در این حمله "زماری احمدی" کارمند یک گروه امدادرسان آمریکایی از سوی نیروهای آمریکایی به جای یک تروریست داعشی اشتباه گرفته شده و خودروی وی در کنارمنزلش مورد حمله قرار گرفت. در این حمله 10 عضو خانواده احمدی از جمله 7 کودک کشته شدند.
این حمله سبب شد تا وجهه دولت "جو بایدن" به دنبال خروج آشفته نیروهای آمریکایی از افغانستان بیش از پیش تخریب و افکار عمومی نسبت به ادعاهای دروغ مقامات آمریکایی و برخی رسانه های آمریکایی حساس تر شود؛ چنانکه روزنامه نیویورک تایمز در این زمینه نوشت: این رویداد گمانه زنی ها درباره دروغ وزارت دفاع آمریکا درباره این حمله به افکار عمومی را افزایش داده است.
پس از این رسوایی مقامات آمریکایی تلاش کردند یکدیگر را مقصر جلوه دهند و حتی آن را انکار کنند چنانکه "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا در نشستی در سنای آمریکا در برابر پرسش های سناتور جمهوریخواه ایالت کنتاکی اعتراف کرد که نمی داند یک نیروی داعش هدف حمله پهپادی آمریکا در افغانستان قرار گرفته است یا یک امدادگر؛ اما "جان کربی" سخنگوی پنتاگون در این زمینه گفت: این حمله برای جلوگیری از حمله قریب الوقوع به فرودگاه کابل انجام شد.
واقعیت این است که آمریکا در جریان حملات پهپادی در افغانستان بارها بدون توجه به شناسایی دقیق اهداف مورد نظر ، حملات علیه اهداف غیر نظامی انجام داده که سبب تلفات بسیاری در میان غیرنظامیان شده است.
در واقع دولت بایدن برای فرار از انتقادات فزاینده در داخل آمریکا درباره نحوه خروج نظامی بدون تدبیر و ناسنجیده از افغانستان که باعث بروز تبعات گسترده ای هم برای افغان ها و هم نیروها و شهروندان آمریکایی که در این کشور شده است، به شدت زیر فشار افکار عمومی است از این رو ادامه مبارزه با داعش و کمک به برقراری امنیت در این کشور را بهانه کرده است اما در نظر گرفتن اهداف نادرست و کشتن غیرنظامیان حجم انتقادات را علیه دولت بایدن افزایش داده است.
سناتور "راند پال" با این سوال که آیا ارتش آمریکا در حمله پهپادی 29 اوت به اشتباه یک امدادگر را هدف قرار داده است یا خیر به تصاویری از کودکان کشته شده در این حمله اشاره کرد و خطاب به "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه ایالات متحده، گفت: شما نمیتوانید پس از کشتن افراد تحقیق کنید. شما باید پیش از کشتن آدمها تحقیق کنید.
حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان به بهانه جنگ با طالبان حاصل تصمیم نادرستی بود که سال ها است دستاوردی جز ویرانی در پی نداشته است، جنگی که از آن به عنوان طولانی ترین و ناموفقترین جنگ تاریخ آمریکا یاد می شود؛ افزایش کشتار غیرنظامی ها توسط هواپیماهای بدون سرنشین، افزایش حملات انتحاری در مساجد، حضور نیروهای تروریستی داعش، آوارگی صدها هزار نفر، رشد و تولید مواد مخدر تنها بخشی از دستاوردهای حضور نظامی آمریکا در منطقه است.
نیروهای نظامی آمریکا در حالی افغانستان را ترک کردند که نه تنها نتوانستند گروه های تروریستی را نابود کنند بلکه صدها غیرنظامی بی گناه در افغانستان نیز طی سال های اخیر به دست نظامیان آمریکایی کشته شدند، کشتاری که با روشن شدن ابعاد آن اکنون روز به روز آشکارتر می شود، اذعان فرمانده ارتش آمریکا به کشته شدن 10 نظامی بیگناه پس از گذشت بیش از یک ماه تنها نمونه کوچکی از جنایات آمریکایی ها در افغانستان است.