دیدار نماینده ویژه سازمان ملل با معاون نخست وزیر دولت طالبان
-
دیدار نماینده ویژه سازمان ملل با معاون نخست وزیر دولت طالبان
معاون نخست وزیر دولت طالبان در دیدار با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل گفت: همه در برابر قانون یکسان هستند و سیاست طالبان آموزش برای همه است.
«عبدالسلام حنفی» معاون نخست وزیر طالبان در دیدار با «دبورا لاینز» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان گفت: امنیت سراسری در این کشور تامین شده و طالبان نسبت به تامین امنیت نهادهای کمککننده به افغانستان متعهد است.
معاون نخست وزیر طالبان همچنین از جامعه جهانی خواست تا در تکمیل پروژههای ناتمام افغانستان کمک کنند تا علاوه بر ایجاد اشتغال از فرار استعدادهای جوان افغانستان جلوگیری شود.
لاینز نیز در این دیدار گفت که با مقامات آمریکایی و بانک جهانی درباره آزادسازی داراییهای توقیف شده افغانستان گفتوگو کرده است.
دیدارنماینده ویژه سازمان ملل با معاون رئیس دولت طالبان در شرایطی صورت گرفته است که این گروه بارها کمک جامعه جهانی برای برون رفت افغانستان از چالش های پیش رو را خواستار شده است.
سخنان حنفی در دیدار با این مقام سازمان ملل درباره انکه همه مردم افغانستان در برابرقانون یکسان هستند و دولت طالبان متعهد به فراهم ساختن سازوکاراموزش همگانی در این کشور است، پیام روشنی برای جامعه جهانی دارد که هدف اصلی آن اعتماد سازی است.
طالبان پس از تسلط بر کابل در 15 اوت 2021(24اسا) وعده داد که امنیت را برای همه مردم افغانستان تامین کند و اقلیت ها نیز از حقوق مساوی مطابق با قانون برخوردارند .
در ماه های گذشته گزارش هایی در افغانستان درباره بدرفتاری نیروهای طالبان با مردم در برخی ولایات این کشور منتشر شد که نگرانی هایی را درباره اقدامات فراقانونی و تعدی به حقوق و ازادی های مردم در داخل و خارج افغانستان برانگیخت.
مسئله حقوق جامعه زنان افغانستان از جمله اشتغال و تحصیل انان در مدرسه و دانشگاه نیز به دلیل اظهارات برخی مقامات دولت طالبان و برخی تنگ نظری های اعمال شده برای برخورداری از حقوق یکسان با مردان در بهره مندی از شغل و آموزش، سبب شد تا کشورهای مختلف درخصوص نادیده گرفته شدن حقوق زنان در افغانستان هشداردهند و حتی مسئله به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان در این کشور به اصلاح سیاست های این گروه و تغییر رویه ها در مواجهه با ازادی های فردی و اجتماعی پیونده زده شود.
مقامات مختلف طالبان در حدود چهار ماه گذشته تلاش کرده اند با نشان دادن چهره ای از این گروه در چارچوب به رسمیت شناختن حقوق زنان، اقوام و اقلیت ها در افغانستان، جامعه جهانی را به شناسایی رسمی حاکمیت طالبان در این کشور متقاعد کنند که هنوز این گروه نتوانسته برغم در پیش گرفتن برخی رویه های اصلاحی، اعتماد کشورهای دیگر را جلب کند.
سخنان چندی پیش سرپرست وزارت اقتصاد دولت طالبان درباره درخواست از جامعه جهانی برای فرصت بیست ماهه به این گروه برای اعمال حکومت مردم پایه در افغانستان نشان داد که این گروه نیز به خوبی می داند که تا تشکیل یک دولت فراگیردر این کشور به عنوان مطالبه جدی جامعه حهانی از طالبان به زمانی حدود دو ساله نیازدارد تا تامین بودجه و منابع مالی لازم برای پوشش هزینه ها و اداره امور افغانستان که مستلزم کمک و حمایت بین المللی است، محقق شود.