محدودیت های بانکی بر سر راه تولید در افغانستان مشکل ایجاد کرده است
(last modified Sun, 12 Dec 2021 10:56:37 GMT )
قوس 21, 1400 15:26 Asia/Kabul

رئیس اجرایی اتاق صنعت و معدن در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان گفت: محدودیت های بانکی بر سر راه تولید، صنعت کاران و کارخانه داران در افغانستان مشکل ایجاد کرده است.

اجمل شمس در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری با بیان اینکه تغییر نظام در هر کشوری تاثیرات مثبت و منفی خود را روی روند تجارت و کسب و کار دارد، اظهار داشت: بیشتر مواد خام اقلام تولیدی در افغانستان از خارج وارد می شود و یکی از مشکلات اساسی کارخانه داران و صنعت کاران افغانستان پس از تغییر نظام و روی کار آمدن طالبان، محدودیت های بانکی و انتقال پول برای واردات مواد خام است.

وی افزود: مواد خام ذخیره کارخانه داران یا به اتمام رسیده و یا رو به اتمام است، خدمات بانکداری و انتقال پول هم به وضعیت عادی بازنگشته و برخی بانک ها هم که خدمات انتقال پول را انجام می دهند کارمزد بالایی می گیرند که روی روند تولید تاثیر منفی دارد و اگر خدمات بانکداری و انتقال پول به روال عادی بازنگردد مشکلات زیادی برای صنعت کاران و کارخانه داران ایجاد می شود.

رئیس اجرایی اتاق صنعت و معدن ننگرهار یاد آور شد که در این اواخر از این ولایت مقدار قابل توجهی سیخ گول (میلگرد) به کشور همسایه (پاکستان) صادر شده و مقدار قابل توجهی دان مرغ به ازبکستان و تاجیکستان صادر شده و صادرات سنگ تالک هم جریان دارد.

به گفته شمس در صورتی که وزارت معدن با بخش خصوصی کار کند امکان استخراج و صادرات مواد معدنی بیشتری وجود دارد و این موضوع برای بهبود وضعیت تجارت و سرمایه گذاری، رشد و رونق صادرات و در نهایت رشد اقتصاد کشور تاثیرات مثبتی دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تکیه تجارت افغانستان روی گمرک های خاصی است، تاکید کرد: نباید تکیه و سرمایه گذاری فقط روی برخی گمرک های خاص باشد، خواست بخش خصوصی از حکومت این است که علاوه بر گمرک کراچی استفاده از گمرک های دیگر مانند حیرتان، آقینه، چابهار، غلام خان و دیگر گمرک ها از سر گرفته شود.