سفر هیات طالبان به پاکستان
هیاتی از طالبان برای مذاکره با مقامات پاکستانی با هدف تقویت مناسبات به اسلام آباد رفت.
انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی دولت طالبان درتوییترش نوشت: هیات چهار نفره وزارت دارایی طالبان با مسئولان پاکستانی درباره راه های تقویت همکاری ها با دولت طالبان تبادل نظر خواهند کرد.
پیش از این هم برخی از مقامات طالبان از جمله امیرخان متقی وزیر امور خارجه آنها برای رایزنی در مورد مسائل مختلف به اسلام آباد سفر کرده بودند.
سفر هیات طالبان به پاکستان در شرایطی صورت گرفته است که در هفته های اخیر ، روابط دولت طالبان در افغانستان با پاکستان برسرحصار کشی مرزی این کشور با تنش روبرو شده است.
با وجود آنکه شیخ رشید احمد وزیر کشور پاکستان اعلام کرده مساله حصارکشی در مرز مشترک با افغانستان با دولت طالبان حل شده و این پروژه ادامه خواهد یافت،اما مقامات طالبان می گویند،توافقی با اسلام آباد در مورد ادامه حصارکشی در نوار مرزی مشترک بین دو کشور انجام نشده است.
علاوه بر اختلاف بین دولت طالبان درافغانستان با پاکستان برسرحصار کشی مرزی ،موضع گیری اخیر وزیر اطلاع رسانی پاکستان که طالبان را رژیمی افراطی و واپس گرا خوانده به مناقشه دو طرف افزوده است.
«فواد چوهدری» وزیر اطلاع رسانی پاکستان در ادبیات بشدت انتقادی تصریح کرد، با قدرت گرفتن رژیم افراطی طالبان در جوار پاکستان، خطر تفکرات این گروه بویژه ضد زنان، برای پاکستان هم خطرناک است.این موضع تند چوهدری ضد طالبان پس از آن انجام شد که برخی رسانه ها از منع شدن زنان افغانستان از سفر بدون محارم خبر دادند.
در این شرایط، هیاتی ازدولت طالبان به پاکستان رفته است تا بتواند تنش های به وجود آمده با این کشور را حل کند.
دولت طالبان به خوبی می داند که چنانچه تنش ها با پاکستان ادامه پیدا کند، ممکن است این کشور ضمن کاهش حمایت از این گروه ،همکاری های دو جانبه را نیز محدود کند که این مسئله می تواند شرایط را برای دولت طالبان در افغانستان بیش از پیش دشوار کند.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در 15 اوت گذشته ،پاکستان تنها کشوری بوده است که بیشترین حمایت های منطقه ای و بین المللی را از این گروه داشته است و بارها از جامعه جهانی خواسته تا ضمن شناسایی رسمی حاکمیت طالبان در افغانستان ،با ادامه کمک ها مانع از بروز بحران انسانی در این کشور بشوند.
دولت طالبان نیز با درک جایگاه پاکستان در کمک به پایداری حاکمیت این گروه در افغانستان،با اعزام هیاتی به این کشور درصدد برآمده تا در فضایی مسالمت آمیز و با گفتگوی برخی تنش های به وجود آمده با اسلام آباد را برطرف کند.
البته بخشی از سیاست های محدود کننده طالبان در افغانستان که وزیر اطلاع رسانی پاکستان به انتقاد شدیدی مطرح کرده است،نمی تواند در قالب مذاکره دو طرف حل و فصل شود،زیرا برخی محدودیت های اعمال شده علیه برخی اقشار در افغانستان از جمله جامعه زنان در متن گفتمانی طالبان قرار دارد و بسیار بعید است که این گروه حاضر به تجدید نظر در خصوص این محدودیت ها باشد.
این در حالی است که طبق سخنان وزیر اطلاع رسانی پاکستان، خطر تفکرات طالبان درافغانستان بویژه ضد زنان، می تواند برای پاکستان هم خطرناک باشد.علاوه براین ادامه حمایت های پاکستان از دولت طالبان که بخواهد بنیان تفکرات افراطی در افغانستان باشد، می تواند بر موقعیت و اعتبار اسلام آباد در سطح منطقه ای و بین المللی تاثیر منفی بگذارد.