دشت ناور یکی از هزاران مناظر بکر افغانستان
(last modified 1400-10-15T09:18:45+00:00 )
جدی 15, 1400 13:48 Asia/Kabul

«دشت ناور» غزنی، یکی از نخستین زیستگاه‌های انسان‌های ماقبل تاریخ محسوب می‌شود که نماد فرهنگ مردم آن زمان در سرزمین کهن افغانستان است.

یکی از مناطق تاریخی و دیدنی غزنی منطقه «دشت ناور» است که قدمت تاریخی آن به دوره انسان‌های ماقبل تاریخ می‌رسد.

دشت ناور که درولسوالی با همین نام، در ۵۵ کیلومتری شمال غربی ولایت غزنی قرار دارد و مساحت آن ۷۵۰۰ هکتار  می‌باشد.

در مجموع این منطقه که ۳۲۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد، حدود ۷۰ هزار هکتار مساحت دارد.

در این دشت زیبا، تپه‌های چهارگانه‌ای در بخش شمالی واقع شده که ارتفاع آن حدود ۴۰ تا ۶۰ متر بوده و زیستگاه انسان‌های ما قبل تاریخ محسوب می‌شوند.

آنگونه که در کتاب «جغرافیای ولایت غزنی» اثر «محمد عظیم عظیمی» آمده است، بقایا و آثار به دست آمده از دشت ناور پس از تحقیقات و کاوش‌هایی که برای نخستین بار در سال ۱۹۶۷ توسط هیئت‌های افغانستانی و هندی صورت گرفت شامل تبرهای ابتدایی، شمشیرهای دو لبه و چاقوهای کوچک می‌باشد که از نوع سنگ‌های «آبسیدین» هستند.

در شرق دشت ناور کوه‌های مختلفی وجود دارد، در این ناحیه جریان باد، عمل فرسایش را سرعت بخشیده، و در شکل صخره‌ها تغیرات زیادی ایجاد کرده است.

در دشت ناور بقایای ۸ مرکز آتشفشانی و ۲ چشمه مهم آب گرم وجود دارد.

آب گرمی در منطقه «قلعه چه» به نام «گرم آب» شهرت دارد که حرارت آن به ۳۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، این چشمه در مرکز ناور، ۴۵ کیلومتر به طرف غرب واقع شده است.

علاوه بر غاز، پرندگان و مرغان آبی، تعدادی از حیوانات پستاندار و خزندگان نیز در این منطقه زندگی می‌کنند که می‌توان از شغال، گرگ، روباه، موش خرمایی و سمور نام برد.

 

 

 

طبیعت زیبای بامیان

 

کلیدواژه