جماعت الاحرار و لشکر جهنگوی در لیست گروههای تروریستی پاکستان
سازمان مبارزه با تروریسم پاکستان نام گروه های "جماعت الاحرار" و "لشکر جهنگوی " را به لیست گروههای تروریستی این کشور افزود . با افزودن این دو گروه به لیست گروههای تروریستی سازمان مبارزه با تروریسم پاکستان ، تعداد آنها در این فهرست به 63 گروه رسید.
جماعت الاحرار ، شاخه ای از طالبان است که در سال 2014 به رهبری "احسان الله احسان" از طالبان جدا شد و عملیات متعددی علیه اقلیتهای مذهبی ، مردم و نیروهای امنیتی و ارتش پاکستان انجام داد.
جماعت الاحرار در ماه حمل مسئولیت عملیات تروریستی در منطقه "گلشن اقبال" شهر لاهور را پذیرفت که بزرگترین عملیات تروریستی این گروه لقب گرفت و 70 کشته و 100 زخمی بر جای گذاشت.
حمله به کنسولگری آمریکا و کشتن دو محافظ پاکستانی تبار این کنسولگری از دیگر عملیاتهای گروه جماعت الاحرار بود . دولت پاکستان از دسامبر سال 2014 و پس از بحران خونین گروگانگیری در یک مدرسه وابسته به ارتش این کشور در شهرپیشاور ، کمیته ملی مبارزه با تروریسم را تشکیل داد.
از اقدامات این کمیته علیه تروریست ها ، لغو ممنوعیت اعدام ، تشکیل دادگاه های نظامی ، مسدود کردن حساب های بانکی گروه های مشکوک به قعالیت های افراطی و تحریم گروه های تروریستی بود . سازمان مبارزه با تروریسم پاکستان در شرایطی نام گروه جماعت الاحرار و لشکر جهنگوی را به فهرست گروه های تروریستی افزوده است که فعالیت لشکر جهنگوی در سال 2002 ممنوع شده بود. لشکر جهنگوی از آن زمان تاکنون علیرغم ممنوعیت فعالیت ، عملیات متعدد تروریستی در پاکستان انجام داده است.
در این شرایط به نظر نمی رسد قرار گرفتن نام این گروه در چنین فهرستی ، موجب محدود شدن فعالیت لشگر جهنگوی در پاکستان شود . لشگر جهنگوی قبل از اینکه به فهرست گروه های تروریستی در پاکستان اضافه شود ، به دلیل ترورهای متعدد و کشتار غیرنظامیان ، گروه تروریستی شناخته شده ای در میان مردم و محافل سیاسی و رسانه ای پاکستان بود . اکنون این پرسش مطرح است که عدم برخورد قاطع با لشکر جهنگوی درپاکستان در بیش از ده سال گذشته ، با وجود ترورهای گسترده و هدفمند به خصوص علیه شیعیان به چه دلیل بوده است و آیا با قرار گرفتن نام این گروه در لیست سیاه ، می توان امیدوار بود اعضای آن مورد پیگرد امنیتی و قضایی قرار گیرند ؟
ممکن است تصمیم دولت پاکستان برای قرار دادن نام جماعت الاحرار و لشکر جهنگوی ، بیش از آنکه ناشی از سیاستی جدی برای تشدید همه جانبه فشارها علیه این دو گروه تروریستی باشد ، دارای انگیزه های سیاسی باشد . پاسخ به خواست مردم پاکستان و برخی دولتهای منطقه و فرا منطقه برای قرار گرفتن نام گروه های افراطی از جمله جماعت الاحرار و لشکر جهنگوی در لیست سیاه و متهم کردن پاکستان به ضعف در مقابله با گروه های تروریستی ، شاید هدف اصلی پاکستان از قرار دادن این دو گروه در فهرست گروه های تروریستی است .