واکنش ها به حمله تروریستی در پیشاور
(last modified Sat, 05 Mar 2022 16:29:42 GMT )
حوت 14, 1400 20:59 Asia/Kabul
  • واکنش ها به حمله تروریستی در پیشاور
    واکنش ها به حمله تروریستی در پیشاور

حمله تروریستی به مسجد شیعیان پاکستان در شهر پیشاور با واکنش ها و محکومیت های بسیاری مواجه شد.

درحمله تروریست های داعش و تیراندازی در مسجد جامع شیعیان "امامیه" شهر پیشاور پاکستان هنگام اقامه نماز جمعه ، دست کم 62 نمازگزار شهید و حدود 200 تن مجروح شدند که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.

عمران خان نخست وزیر پاکستان ، اقدام تروریستی در مسجد شیعیان پیشاور این کشور را محکوم کرد

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز هدف از این حمله تروریستی را تفرقه بین مسلمانان دانست و آن را محکوم کرد.

 شورای علمای شیعه افغانستان  با تقبیح حمله تروریستی به مسجد شیعیان در پیشاور پاکستان، از مسلمانان خواست که با این آفت بزرگ به صورت جدی مبارزه کرده و نگذارند که چهره رحمانی اسلام توسط آدم‌کشان و برخی از جریان‌های اطلاعاتی مخدوش شود.دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در مسجدی در «پیشاور» پاکستان را محکوم کرد.

این واکنش ها و محکومیت ها تنها بخشی از مواجهه جامعه جهانی در قبال کشتار نماز گزاران شیعی در شهر پیشاور پاکستان در حمله مرگبار و تروریستی داعش بوده است که مسئولیت این اقدام جنایتکارانه را پذیرفته است.

داعشی ها در پاکستان، بارها با حملات تروریستی هدفمند ضد شیعیان در این کشور ضمن کشتار مردم بی گناه،عملا جنگ فرقه ای و مذهبی را در پاکستان تشدید کرده اند.

البته حملات تروریستی ضد شیعیان در پاکستان تنها محدود به گروه داعش نمی شود ودر سال های اخیر نام گروه های مختلف تروریستی از جمله سپاه صحابه و لشگر جهنگوی به عنوان عاملان اقدامات جنایتکارانه و مرگبار علیه اقلیت شیعیان در پاکستان به چشم می خورد.

برغم آنکه در پاکستان فعالیت گروه های تروریستی همچون سپاه صحابه و لشگر جهنگوی ممنوع اعلام شده است اما این گروه ها و داعشی ها در این کشور همچنان به کشتار شیعیان و ایجاد ناامنی ادامه می دهند و تدابیر و اقدام خاصی از سوی دولت و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی پاکستان ضد آنها صورت نگرفته است.

گسترش فعالیت های ضد بشری داعش درپاکستان در حالی است که این گروه در کشورهمسایه، افغانستان ،نیز اقدامات تروریستی را ادامه می دهد و همچنان شیعیان را قربانی می کند.   

دراکتبر2021 دو حمله تروریستی به نمازگزاران شیعی در دو نمازجمعه در ولایات قندوز و قندهارافغانستان که صدها شهید و مجروح برجای گذاشت، انتقادهای گسترده ای را علیه دولت طالبان در پی داشت.

در پی این حملات جنایتکارانه داعش، علمای شیعه افغانستان خواستار توجه جدی دولت طالبان به مسئولیت خود برای تامین امنیت همه آحاد جامعه از جمله شیعیان این کشور شدند.

با توجه به آنکه داعش دشمن مشترکی برای کشورهای منطقه از جمله پاکستان و افغانستان محسوب می شود،انتظار میرود این دو کشور برغم وجود برخی اخلافات،اما راهبردی موثر و مشترک برای مقابله جمعی با این گروه تروریستی اتخاذ کنند.

این دیدگاه با توجه به تاثیر پذیری شماری از کشورها در مناطق مختلف جهان از اقدامات جنایتکارانه داعش وجود دارد تا زمانی که نوعی اجماع منطقه ای و بین المللی برای مقابله موثر با گونه های مختلف گروه های تروریستی از جمله داعش به وجود نیاید، شرایط به گونه ای تغییر نمی کند که مردم در کشورهای مختلف در جهانی با  نگرانی ها و دغدغه  های کمترناشی از ناامنی  زندگی کنند.