هشدار سازمان ملل در مورد ناامنی غذایی در افغانستان
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، کمک های بشردوستانه را برای رفع ناامنی غذایی ۲۴ میلیون نفر در افغانستان حیاتی خواند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درتوئیتی تاکید کرد، ۲۴.۴ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی روبرو هستند و به کمک و حمایت بشردوستانه نیاز دارند.
این نهاد تصریح کرد، "کمکهای بشردوستانه راه حلی حیاتی برای میلیونها افغان است. اکنون زمان آن است که کنار آن ها بایستیم."
جامعه بین الملل ارسال کمک های بشردوستانه به افغانستان را به بهانه به قدرت رسیدن طالبان متوقف و یا کاهش داده است و به رغم هشدارهای مکرر نهادهای بین المللی در خصوص خطر گرسنگی و مرگ میلیون ها افغان،تغییری در این رویه صورت نگرفته است.
ادامه سیاست آمریکا در بلوکه کردن کردن دارایی های افغانستان،عامل دیگری است که سبب شده تا دولت طالبان نتواند بخش عمده ای از نیازهای مردم این کشور که از طریق واردات تامین میشود را پاسخ دهد.
آمریکا پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اگوست گذشته ،همه دارایی های بانک مرکزی افغانستان در آن کشور را بلوکه کرد و همین مسئله موجب شد تا دولت طالبان در تامین نیازهای مردم به خصوص مواد غذایی با چالش های بزرگی مواجه شود.
برغم آنکه برخی از کشورها از جمله ایران در ماه های اخیر درچندین نوبت کمک های بشر دوستانه شامل مواد غذایی ،دارو و اقلام بهداشتی را برای مردم افغانستان ارسال کرده اند،اما میزان نیازها در این کشور با این کمک های محدود سازگاری ندارد.
آمارهای منتشر شده توسط نهادهای مختلف بین المللی از جمله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نشان می دهد بیش از بیست میلیون نفر از مردم افغانستان با خطر گرسنگی روبرو هستند.
پیشتر هم برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل نیز درباره وقوع بحران انسانی در افغانستان ناشی از گرسنگی میلیون ها نفر در این کشور هشدار داد و از احتمال شکل گیری سونامی فقر در افغانستان بر اثر خشکسالی و جنگ های اخیر خبر داد.
ادامه هشدار نهادهای بین المللی درباره خطر گرسنگی در افغانستان به دلیل کمیاب شدن مواد غذایی،تورم شدید و کاهش ارزش پول ملی حاکی از آنست که این وضعیت خطرناک در این کشور همچنان تداوم دارد و باید جامعه جهانی در این خصوص چاره اندیشی کنند.
«دیوید بزلی»، از مقامات برنامه جهانی غذا می گوید،
دستکم نزدیک به نصف جمعیت افغانستان با بحران گرسنگی شدید روبرو هستند. مردم افغانستان به کمکهای فوری بشردوستانه نیاز دارند و اگر این کمک ها انجام نشود این کشوربه یک بحران بزرگ بشری تبدیل خواهد شد.
علاوه بر خطر گرسنگی به عنوان یک تهدید جدی برای مردم افغانستان،چندی پیش هم صلیب سرخ جهانی درباره اوضاع بهداشتی این کشور ابراز نگرانی کرد.
هشدار سازمان جهانی صلیب سرخ درباره وضعیت وخیم بهداشتی در افغانستان پیامی نگران کننده از اوضاع این کشور در بخش سلامت است که در صورت عدم توجه به آن می تواند ابعاد غیر قابل جبرانی داشته باشد.
با توجه به آنکه دولت طالبان منابع مالی لازم برای تامین نیازهای غذایی،دارویی و بهداشتی مردم افغانستان را ندارد،این دیدگاه وجود دارد که جامعه جهانی باید بدون توجه به حاکمیت سیاسی در این کشور،ارسال کمک های بشر دوستانه به افغانستان را متناسب با سطح و میزان نیاز این کشور در دستور کار قراردهد و از شکل گیری بحران انسانی جلوگیری کند.