مشخص شدن ترکیب کابینه دولت جدید پاکستان
مراسم تحلیف اعضای کابینه جدید پاکستان به ریاست «شهباز شریف» نخست وزیر این کشور برگزار شد.
وزرا و اعضای دولت جدید پاکستان با حضور ۳۴ وزیر فدرال، وزیران مشاور و همچنین ۳ مشاور نخست وزیر براساس قانون اساسی این کشور سوگند خدمت یاد کردند.
در کابینه معرفی شده شهباز شریف نخست وزیرجدید پاکستان ،"رانا ثناء الله" وزیر کشور، "مفتاح اسماعیل" وزیر دارایی، "مریم اورانگذیب" وزیر اطلاع رسانی، "سعد رفیق" وزیر راه آهن و "مفتی عبد الشکور" وزیر امور مذهبی مهمترین اعضای کابینه دولت جدید پاکستان هستند.
حزب مردم پاکستان که بزرگترین متحد حزب مسلملیگ نواز برای تشکیل دولت ائتلافی در پاکستان به شمار می رود 9 وزارتخانه را به خود اختصاص داده است.
با معرفی اعضای کابینه جدید پاکستان و برگزاری مراسم تحلیف آنان مشخص شد احزابی که با حزب مسلم لیگ شاخه نواز برای برکناری عمران خان نخست وزیرسابق پاکستان و سرنگونی دولت وی ائتلاف کردند، سهم متناسب با کرسی های پارلمانی خود را را در انتخاب اعضای کابینه جدید این کشور دریافت کردند.
حزب مسلم لیگ نواز دراجرای طرح عدم اعتماد به عمران خان که چهارمین سال نخست وزیری خود را سپری می کرد، به همکاری و حمایت دیگر احزاب پارلمان برای شکست حزب حاکم تحریک انصاف در این ماراتن سیاسی نیاز جدی داشت.
البته عمران خان و اعضای ارشد حزب حاکم سابق تحریک انصاف معتقدند که دولت برکنار شده آنان قربانی توطئه ای آمریکایی شده است، گروه های سیاسی اپوزیسیون در داخل پارلمان درهمراهی با کاخ سفید، رای به طرح عدم اعتماد به عمران خان دادند.
البته این دیدگاه نیز وجود دارد که احزاب کوچک حاضردرپارلمان پاکستان برای حمایت از راهبرد حزب مسلم لیگ نواز به رهبری شهباز شریف برای برکناری عمران خان، علاوه بر مطالبه سهم خود در دولت آینده از امتیازات دیگری نیز بهره مند شده اند.
پس از آنکه حزب مسلم لیگ نواز موفق به جلب همکاری و حمایت دیگر احزاب در پارلمان برای برکناری عمران خان از سمت نخست وزیری شد، اختصاص مسئولیت برخی وزارتخانه ها به این احزاب متناسب با سهم آنان در ترکیب پارلمان، وعده شهباز شریف بود که با معرفی اعضای کابینه جدید پاکستان، چنین وعده ای محقق شد و احزاب موثر در برکناری عمران خان در پارلمان، امتیازات لازم را دریافت کردند.
با وجود آنکه ترکیب اعضای جدید کابینه پاکستان مشخص شده است اما همچنان درخواست ها برای برگزاری انتخابات زود هنگام در این کشور ادامه دارد.
عمران خان و حزب تحریک انصاف که با اجماع احزاب مخالف در پارلمان برکنار شده اند در روزهای اخیر بر لزوم برگزاری انتخابات پیش از موعد پارلمانی در پاکستان تاکید کرده اند و هواداران وی نیزبا به راه انداختن تظاهرات خیابانی در شهرهای مختلف این کشور،برگزاری انتخابات زود هنگام را خواستارشده اند.
جالب این که مولانا فضل الرحمن رئیس حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان که اعضای حزبش در پارلمان به طرح عدم اعتماد به عمران خان رای مثبت دادند، در روزهای اخیر ظاهرا از کارکرد خود در این طرح پشیمان شده است و خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام در این کشور شده است.
مولانا فضلالرحمن گفته، ما نیاز به انتخابات فوری داریم. این وظیفه ماست که اعتماد را به ملت برگردانیم.این موضع رئیس جمعیت علمای اسلام پاکستان نشان میدهد که وی به این نتیجه رسیده است که افکار عمومی در این کشور، برکناری عمران خان را نپذیرفته اند و این مسئله بر موقعیت احزاب مخالف در بین مردم تاثیری بشدت منفی خواهد داشت.