تنش آفرینی آمریکا در منطقه، با طرح موضوعات انحرافی
-
تنش آفرینی آمریکا در منطقه، با طرح موضوعات انحرافی
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به طرح موضوعات انحرافی توسط آمریکا گفت، دولت این کشور با طرح موضوعات انحرافی و ایجاد دوگانه سازی جعلی، به دنبال سواستفاده سیاسی است.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امورخارجه ایران روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی تاکید کرد، شگرد آمریکا ایجاد تنش و بحران است که اینگونه فضاسازی ها کمکی به صلح و ثبات در منطقه نمی کند.
وزارت دفاع آمریکا 23 ژوئیه/ 1اسد در بیانیهای از مطرح شدن موضوع پهپادهای ایران در نشست کمیته مشورتی آمریکا و قطر در مباحثات مقامات دفاعی این دو کشور به عنوان یکی از «چالشهای امنیت منطقهای» خبر داد.
با وجود آنکه پروژه ایران هراسی آمریکا از ابتدای ییروزی انقلاب اسلامی ادامه داشته اما در سال های اخیر همزمان با دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در دانش صلح آمیز هسته ای، صنایع هوا فضا و بازدارندگی موشکی، تشدید شده است.
در همین راستا، مقامات آمریکایی در ماههای اخیر بارها از فعالیتهای پهپادی جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کردهاند ؛ پس از سفر اخیر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به منطقه، «الکسوس گرینکویچ»، فرمانده جدید نیروی هوایی این کشور در سنتکام که فرماندهی پایگاه هوایی العدید در قطر را نیز برعهده دارد در مصاحبهای گفت ، یکی از ماموریتهای اصلی او مقابله با تهدید قدرت پهپادی ایران و بازیابی برتری هوایی آمریکا در منطقه است.
این سخنان مقامات آمریکایی از یک سو اذعان به پیشرفت های نظامی و دفاعی ایران است و از سوی دیگر تلاشی برای ایجاد ائتلاف ضد ایران و ادامه مداخلات در منطقه که همسو با سیاست های رژیم صهیونیستی قرار دارد، محسوب می شود؛ در واقع آمریکا به لحاظ راهبردی اهدافی همچون، ایجاد اختلال درتعاملات منطقهای و بینالمللی ایران، تداوم حضور در منطقه و همچنین تامین منافع رژیم صهیونیستی و نزدیک کردن کشورهای منطقه به این رژیم را دنبال می کند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، ثبات و امنیت منطقه را نه از طریق دخالت های خارجی، بلکه تنها از طریق راه حل های درون منطقهای قابل تحقق می داند؛ به عبارتی دیگر، تجربه حضور بازیگران فرامنطقهای و به طور مشخص آمریکا در منطقه، نشان می دهد که این حضور ، ناامنی و بیثباتی را گسترش داده و موجب تقویت تروریسم شده است بدون آنکه برای کشورهای همپیمان آمریکا در منطقه، امنیت پایدار به ارمغان آورد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران نیز با اشاره به تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای گروه بندی های غیر ضروری و دو گانه سازی در منطقه تصریح کرد، ایران به عنوان کشوری که در امنیت منطقه شریک است، همکاری جمعی را لازمه روندی می داند که به تامین امنیت در منطقه کمک می کند.
به نظر می رسد، پس از سفر اخیر بایدن به غرب آسیا و اتهاماتی که وی علیه ایران مطرح کرد، اکنون دور دیگری از سیاست شکست خورده ایران هراسی آغاز شده است که از طریق تنش آفرینی و بحران سازی دنبال می شود؛ با این حال ، دولت سیزدهم ایران که کشورهای همسایه ، مسلمان و همسو را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است، بیش از پیش به دنبال رفع سوتفاهمات و گسترش روابط با آنها به ویژه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است و این کشورها نیز به اهمیت حفظ روابط همسایگی با ایران واقفند.
"انور قرقاش" وزیر مشاور امارات متحده عربی در همین رابطه به شبکه آمریکایی سی ان ان گفت: «ما آماده همکاری با طرح امریکا هستیم، اما هیچ کشور دیگری در منطقه را هدف قرار نمیدهیم و من به طور خاص به ایران اشاره میکنم. امارات در حال اعزام سفیر خود به تهران است.»