تاکید بر استقلال نظامی افغانستان از سوی دولت طالبان
معاون رییس دولت طالبان تاکید کرد، این دولت مطابق سیاست خود به هیچ کشوری اجازه حضور نظامی را در افغانستان نمیدهد.
ملا "عبدالسلام حنفی" معاون رییس دولت طالبان در مراسمی در کابل همچنین از کشورهای جهان خواست در امور داخلی افغانستان دخالت نکنند، زیرا طالبان نیز به خود اجازه نمیدهد در امور داخلی دیگران دخالت کند.
درهمین حال امیر خان متقی سرپرست وزارت امور خارجه دولت طالبان در این مراسم بدون اشاره به نام کشوری گفت: برخی کشورها در صدد معرفی افغانستان به عنوان مرکز امن گروههای تروریستی به جهان هستند.
امیر خان متقی گفت: ما بارها به جهانیان گفتیم و باز هم میگوییم که بیثباتی افغانستان به نفع کشورهای منطقه و جهان نیست و جهان با دولت طالبان تعامل سازنده داشته باشد.
اظهارات معاون رئیس دولت طالبان درباره عدم اجازه به دیگر کشورها برای استفاده نظامی ازخاک افغانستان و مداخله در امور داخلی این کشور در چارچوب روندی است که این گروه از زمان بدست گرفتن مجدد قدرت در افغانستان در اگوست 2021 آنرا در دستور کار قرار داده است.
برغم آنکه بارها مقامات دولت طالبان درباره عدم اجازه به گروه های تروریستی وحتی برخی کشورها برای استفاده از خاک افغانستان برای تعرض به دیگران سخن گفته اند، اما نگرانی هایی در این خصوص از سوی برخی همسایگان این کشور مطرح شده است.
البته تعرض چندی پیش هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به خاک افغانستان از جمله شهر کابل به بهانه هدف قرار دادن ایمن الظواهری سرکرده گروه تروریستی القاعده، می تواند بخشی از انگیزه معاون رئیس دولت طالبان درخصوص رد هر گونه اجازه به دیگر کشوزها برای استفاده نظامی از خاک افغانستان باشد.
با توجه به سیاست های یکجانبه گرایانه و ماجراجویانه آمریکا در منطقه، این نگرانی به صورت جدی برای کشورهای منطقه وبه ویژه همسایگان افغانستان وجود دارد که چنانچه این کشور به محملی برای حضور مجدد نظامی آمریکا تبدیل شود، خطرات امنیتی ان کل منطقه را به تهدید خواهد کشاند.
برهمین اساس است که در نشست های چند جانبه کشورهای همسایه افغانستان که پس از به قدرت رسیدن طالبان در این کشور شکل گرفت، بارها بر لزوم توجه جدی دولت طالبان به موضوع عدم ایجاد تهدید از خاک افغانستان برای کشورهای همسایه تاکید شده است.
سخنان وزیر خارجه دولت طالبان درباره آنکه افغانستان بی ثبات و ناآرام به نفع جامعه جهانی نیست، می تواند بیانگر بخشی از چالش های دیگر طالبان باشد.
طالبان که با تهدید مستمر امریکا در نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان مواجه است، سیاست کاخ سفید در مجبور ساختن دیگر کشورهای غربی برای عدم شناسایی رسمی حاکمیت این گروه وهمچنین بلوکه کردن دارایی های افغانستان، عامل اصلی بی ثباتی این کشور می داند که این عدم ثبات می تواند برای منطقه و جهان خطر آفرین باشد.
گسیل شدن موج گسترده ای ازمهاجرت ها از افغانستان به سمت کشورهای همسایه و حتی کشسورهای غربی، از جمله چالش ها و خطرات ناشی از بی ثباتی در افغانستان است که وزیر خارجه طالبان درباره چنین شرایطی هشدار داده است.
گزارش های متعدد نهادهای بین المللی بشر دوستانه درباره خطر گرسنگی برای میلیون ها نفر در افغانستان دراثر ادامه سیاست انزوا و عدم تعامل با دولت طالبان ،دیگر تهدید موجود برای ثبات در این کشور است که جامعه جهانی نمی تواند از اثرات ان مصون بماند.
طالبان مطابق سیاست خود به هیچ کشوری اجازه حضور نظامی در افغانستان نمیدهد