سیاست های جدید آمریکا در افغانستان
https://parstoday.ir/dari/news/uncategorised-i189944
« کارن دکر » کاردار آمریکا برای افغانستان اعلام کرد، بسیار بعید می داند کشورش بار دیگر در افغانستان مداخله نظامی کند.
(last modified 2024-04-02T12:41:25+00:00 )
میزان 15, 1401 16:57 Asia/Kabul
  • سیاستهای جدید آمریکا در افغانستان
    سیاستهای جدید آمریکا در افغانستان

« کارن دکر » کاردار آمریکا برای افغانستان اعلام کرد، بسیار بعید می داند کشورش بار دیگر در افغانستان مداخله نظامی کند.

با این حال وی بر تعامل با طالبان واعمال فشارهای حقوق بشری بر این گروه برای رعایت الزامات شناسایی بین المللی تاکید کرد .

آمریکا که یک سال پیش و بعد از دو دهه اشغال افغانستان با خفت این کشور را ترک کرد طبیعی است که به این کشور بازگشت نظامی نداشته باشد .آمریکا بااین تصور که از طریق پایگاههای نظامیش در منطقه امور افغانستان را رصد می کند مدعی است در امور داخلی افغانستان مداخله نظامی نخواهد کرد .

این در حالی این که طالبان بارها در مورد نقض حریم هوایی افغانستان از سوی جنگنده ها و پهپادهای آمریکا به دولت واشنگتن هشدار داده است .بنابراین این ادعای کاردار آمریکا برای افغانستان که در قطر مستقر است مبنی براینکه آمریکا در افغانستان مداخله نظامی نخواهد کرد دروغی بیش نیست و صرفا در جهت اغفال افکار عمومی افغانستان محسوب می شود .

اکرم عارفی کارشناس افغان در این باره می گوید :"امریکا هر چند ادعا می کند از افغانستان خارج شده است اما همچنان‌در امور امنیتی این کشور مداخله می کند و نگاه واشنگتن به افغانستان نگاه قیم مابانه است که از نظر اصول بین الملل ناقض قوانین حاکمیتی کشورها است "

در همین حال برنامه آمریکا برای طالبان استفاده از اهرم حقوق بشر است که در مورد همه کشورها استفاده می کند.آمریکا برای اعمال فشار بر کشورها جهت تبعیت از خواسته های نامشروعش از این حربه استفاده می کند .

اکنون نیز مساله زنان نه تتها در افغانستان بلکه در سایر کشورها مستمسک و بهانه ای برای مداخلات امربکا تحت عنوان به اصطلاح دفاع از حقوق بشر شده است .این در حالی است که بالاترین نقض حقوق بشر بویژه در مورد زنان در آمریکا صورت می گیرد و دولت واشنگتن چشمان خود را بر آنها بسته است .

اکنون طالبان که تمایلی برای رعایت حقوق زنان و دختران بخصوص در بخش آموزش ندارد بهانه مناسبی را در اختیار آمریکا قرار داده است تا تحت عنوان به اصطلاح حقوق بشر مدعی دفاع از حقوق زنان و دختران در افغانستان باشد.

محمد حسن جعفری کارشناس افغان در این باره می گوید:"امریکا یا حمایت از گروههای تروریستی از جمله داعش نه تنها در افغانستان بلکه کشورهای دیگر مرتکب جنایت جنگی شده است و باید در دادگاه صالحه محاکمه شود.با این حال با گستاخی هر چه تمام از مساله حقوق بشر در افغانستان صحبت می کتد"

در هر حال، کاردار آمریکا برای افغانستان در حالی ژست عوامفریبانه در مورد مداخلات مجدد نظامی آمریکا در افغانستان اتخاذ کرده است که برای مردم این کشور جنایات آمریکا در افغانستان برکسی پوشیده نیست و همچنان از طریق حملات پهپادی به کشتار مردم افغانستان ادامه می دهد.حمایت از گروههای تروریستی به عنوان نیروهای نیابتی همچنان از سیاستهای واشنگتن در امور افغانستان است.

علاوه براین ترانزیت تروریسم از افغانستان به کشورهای منطقه از دیگر سباستهای راهبردی آمریکا در امور افغانستان و منطقه است .

در کنار مسایل امنیتی و حقوق بشری مساله مصادره دارایی های افغانستان از دیگر جنایات آمریکا در امور افغانستان است که با گروگان گرفتن دارایی های مردم این کشور می کوشد سیاستهای شوم خود را در افغانستان پیاده کند.در شرایطی که مردم افغانستان در بدتربن شرایط اقتصادی قرار دارند مصادره کردن حدود 10 میلیارد دلار از دارایی های مردم افغانستان بیشترین ضربه به پیکره تجارت و بازارگانی این کشور تلقی می شود که موجب سو تغذیه کودکان‌در افغانستان شده است .

زیرا این کشور برای واردات هر گونه کالا و یا سرمایه گذاری نیازمتد منابع مالی است که آمریکا انها را مصادره کرده است .این در حالی است که امریکا بعد از دو دهه اشغال افغانستان ویرانه ای را تحویل مردم این کشور داده است .