گزارش سازمان ملل از اوضاع افغان ها در زمستان
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، در آستانه فصل سرما روزهای سختی را برای مردم افغانستان پیش بینی کرد.
براساس این گزارش، ۷۹ درصد خانوادهها در افغانستان در زمستان آینده به امکانات گرمایشی دسترسی ندارند. این دفتر با اشاره به این که زمستان سخت در افغانستان به زودی آغاز می شود، افزود: همچنین ۷۹ درصد از خانوادههای افغان نیازمند بازسازی خانههایشان در زمستان پیش رو هستند. "اوچا" ضمن تایید افزایش ۹۷ درصدی فقر در افغانستان تصریح کرده است، ۵۶ درصد خانواده های افغان، امکانات لازم برای تهیه لباس مناسب فصل سرما برای کودکانشان ندارند.
دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در حالی در مورد شرایط بسیار بد مردم افغانستان برای گذار از زمستان آتی هشدار می دهد که طالبان این سازمان را به ناتوانی در کمک به حل مشکلات افغانستان متهم می کند.این بدان معنا است که مردم افغانستان از سازمان ملل به عنوان بزرگترین سازمان بین المللی که با هدف تقویت صلح جهانی و حل مشکلات بشری تشکیل شد، انتظار دارند به جای انتشار گزارش های هشدار دهنده در مورد وضعیت مردم اقغانستان به حل اساسی بحران و مشکلات انان کمک کند.
در این میان میلیاردها دلار از پول مردم افغانستان در امریکا مصادره شده است که در صورت پراخت ان، بسیاری از مشکلات مردم افغانستان حل خواهد شد. این در حالی است که سازمان ملل در یک سال گذشته هیچ تلاشی را در جهت وادار کردن امریکا به ازاد کردن پولهای مردم افغانستان صورت نداده است.
امین فرجاد کارشناس مسایل افغانستان در این باره می گوید :
"سازمان ملل انگونه که انتظار می رود پس از بازگشت مجدد طالبان به قدرت نقش تاثیر گذاری را در حل مشکلات مردم افغانستان ایفا نکرده و این در حالی است انتظارات جهانی نیز همچون مردم افغانستان بسیار بیشتر از تلاش های فعلی سازمان ملل است".
این سوال مهم برای جامعه جهانی به خصوص مردم افغانستان مطرح است که چرا سازمان ملل در همگرا کردن کشورها و بسیح امکانات شان برای کمک به حل بحران افغانستان ناتوان است؟ تحلیلگران سیاسی در پاسخ به این سوال مهم به سلطه امریکا بر این بزرگترین نهاد بین المللی اشاره می کنند و براین باورند امریکا همواره درصدد است برنامه ها و سیاست های منطقه ای و بین المللی خود را به سازمان ملل تحمیل کند، تا این سازمان حرکت و برنامه ای را خارج از اراده و سلطه واشنگتن در مناطق مختلف جهان از جمله افغانستان صورت ندهد. در سال های اخیر امریکا نگران به خطر افتادن هژمونی جهانیش است به همین دلیل سیاست های سلطه طلبانه اش را بر کشورها بیش از پیش تحمیل می کتد .
"سید حسین حسینی" کارشناس افغان در این باره می گوید :
"یکی از مهمترین عوامل ناکار امدی سازمان ملل سیاست های تحمیلی امریکا است تا خلاف میل این کشور عمل نکند. در این حال این ظن نیز مطرح است که سازمان ملل به گونه مجری برنامه های آمریکا است و واشتگتن از این سازمان به عنوان اهرم و ابزار امریکا عمل می کند".
در هر حال امریکا با سیاست های ظالمانه اش نه تنها سازمان ملل را ناکارامد کرده بلکه با تحریم کشورها مردم را با دشواری های بسیاری روبرو کرده است که نمونه بارز آنرا می توان در افغانستان مشاهده کرد. در سالهای اخیر امریکا به کررات از حربه و اهرم تحریم برضد کشورها استفاده می کند تا آنها را به همراهی با سیاست های واشنگتن وادار کند. از ابنرو ابن سوال مهم مطرح است که امریکا برچه اساسی این حق را برای خود قایل است که با اعمال تحریم مردم کشورها را انواع مشکلات مواجه کند که آنان نیز با مرگ تدریجی مواجه باشند و سازمان ملل نیز مدام گزارش های رنج و مصیبت انان را منتشر کند.