افشای کودک کشی نظامیان انگلیسی در افغانستان
(last modified Thu, 10 Nov 2022 09:39:06 GMT )
عقرب 19, 1401 14:09 Asia/Kabul
  • افشای کودک کشی نظامیان انگلیسی در افغانستان
    افشای کودک کشی نظامیان انگلیسی در افغانستان

نظامیان انگلیسی در زمان حضور در افغانستان، 64 کودک افغان را به قتل رساندند.

به گزارش رادیو دری، بی‌بی‌سی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، ۶۴ کودک افغانستانی در عملیات ارتش انگلیس طی سال‌های جنگ در افغانستان کشته شدند که دولت انگلیس تنها ۱۶ مورد را به صورت رسمی پذیرفته بود.

این در حالیست که یک مؤسسه خیریه انگلیسی اعلام کرد، آمار غیرنظامیان کشته شده از سوی ارتش انگلیس در افغانستان بیشتر از این چیزی است که تاکنون اعلام شده است. به گفته این مؤسسه احتمال دارد،  آمار کودکان کشته شده در جنگ افغانستان به ۱۳۵ نفر نیز افزایش یابد.

 جنایات جنگی نیروهای آمریکایی و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان از جمله مسائلی است که پس از خروج نیروهای خارجی از این کشور مورد توجه بیشتر نهادهای حقوق بشری در داخل و خارج افغانستان قرار گرفته است.

با وجود آنکه اسناد و مدارک بسیاری درباره جنایات نیروهای خارجی از جمله آمریکا و انگلیسی در افغانستان وجود دارد اما تاکنون هیچگونه رسیدگی قضایی توسط نهادهای حقوقی بین المللی انجام نشده است.

در سال های اخیر با وجود ارائه صدها شکایت از نظامیان خارجی درافغانستان به دیوان کیفری بین المللی، اما فشارهای سیاسی وتهدیدهای کاخ سفید قضات این دیوان موجب شده تا روند رسیدگی به جنایات نظامیان آمریکایی متوقف شود.

دیوان کیفری بین‌المللی درسال 2018  هزاران شکایت از قربانیان جنایات جنگی در افغانستان را  ثبت کرد و در نتیجه قرار شد تا دادستان این دادگاه این موضوع را بررسی کند. این موضوع واکنش‌های تند آمریکا را در پی داشت. از جمله اینکه  آمریکا با تهدید مقامات  دیوان بین‌المللی کیفری،  روادید "فاتو بنسودا" دادستان این دیوان  برای ورود به آمریکا را لغو کرد.

دیوان کیفری بین المللی در مارس 2020 تحقیقاتی را در خصوص جنایات جنگی و اقدامات ضد حقوق بشری نظامیان آمریکایی در افغانستان بین سال‌های 2003 تا 2014 آغاز کرد که همچنان روند رسیدگی به دلیل کارشکنی های واشنگتن به نتیجه نرسیده است.

افشاگری بی بی سی درباره کشته شدن دستکم 64 کودک افغان توسط نظامیان انگلیسی در دوره اشغال افغانستان تنها بخشی از جنایات نیروهای خارجی دراین کشور است که به رغم  انتشارآنها دررسانه ها و محرز بودن این جنایات متاسفانه هیچگونه اقدامی برای محاکمه عوامل دخیل دراین اقدامات ضد بشری صورت نگرفته است.

بر اساس یک گزارش تحقیقی تحت عنوان "هزینه‌های جنگ"، که توسط مؤسسه مطالعات بین المللی واتسون درباره تلفات جنگ و آوارگان پاکستان و افغانستان از سال 2001 میلادی تا اوت 2016 نزدیک به 173 هزار نفر در این کشور کشته و به همین میزان زخمی شده اند.

«پاتریشیا گاسمن»، رئیس حقوق بشر آسیا و کارشناس ارشد حقوق بشر افغانستان در این زمینه می گوید؛

آمریکا و انگلیس در بسیاری از موارد از بررسی و تحقیق دقیق در مورد حوادث اتفاق افتاده در جریان جنگ افغانستان طفره رفته است و این به معنای آن است که کشورهای غربی در مورد کارهای خود در مورد نقض حقوق بشر و کشتارغیر نظامیان به خصوص زنان و کودکان درافغانستان پاسخگو نیستند.

درشرایطی انگلیس و آمریکا از پاسخگویی و سپردن پرونده ها  و نظامیانی که متهم به ارتکاب به جنایت جنگی این دو کشور در افغانستان به نهادهای حقوقی بین المللی خودداری می کنند که لندن و واشنگتن در ادعای واهی دفاع از حقوق بشر، بارها ضمن  متهم کردن کشورهای مخالف سیاست های خود علیه آنان پرونده سازی کرده اند.   

مرگ ۶۴ کودک، نتیجه حضور نظامی انگلیس در افغانستان