اقتدار دفاعی ایران از نگاه «اندیشکده واشنگتن»
«اندیشکده واشنگتن» در تازهترین گزارش خود در باره توان دفاعی ایران نوشت: ایران به طور قابل توجهی دفاع هوایی خود را با ایجاد قرارگاههای دفاع هوایی مستقل و استقرار سامانههای دفاع هوایی بهبود بخشیده است.
به نوشته این اندیشکده مطالعاتی مسایل استراتژیک ، سامانه دفاع هوایی ایران، این کشوررا قادر می سازند با تهدید جنگندههای دشمن بر فراز خلیج فارس حالت تهاجمی به خود گرفته و توازن نظامی منطقهای را دگرگون سازد.
اندیشکده واشنگتن در بخش دیگر این گزارش با اشاره به برگزاری رزمایش دفاع هوایی ایران در تاریخ 8 جدی 1395 با اشاره به داشتههای مختلف دفاع هوایی ایران افزوده است؛ "...رشد قابلیتهای دفاع هوایی و موشکی این امکان را به ایران میدهد تا آزادی عمل آمریکا را در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کاهش دهد و آسیب پذیری پایگاههای هوایی دشمن را در سراسر منطقه بیشتر کند..."
این گزارش در عین اذعان به اقتدار نظامی و دفاعی ایران این موضوع را القاء می کند که حضور ایران در آبهای خلیجفارس یک تهدید برای منطقه است .در حالیکه جمهوری اسلامی ایران همان کاری را انجام می دهد که هرکشور مستقل می بایست در صیانت از حریم امنیتی خود انجام دهد . بسیاری از کشورهای عربی حوزه خلیجفارس بدنبال طرح های امنیتی وارداتی هستند و با این راهبرد ، خلیج فارس را به عرصه دخالت های تنش زای بیگانگان تبدیل کرده اند. اما برخی از تحلیلگران بر اساس اظهارات و دیدگاههای خود سعی دارند اینگونه القاء کنند که هدف ایران سیطره بر منطقه خلیج فارس و آبراه استراتژیک تنگه هرمز است.
جمهوری اسلامی ایران دارای حدود 2000 کیلومتر مرز دریایی در جنوب است که به تبع آن دارای موقعیتی با ارزش ژئوپلیتیکی است . لذا وجود انواع تنشها در محیط امنیتی پیرامونی، حضور گسترده آمریکا در آبهای منطقه خلیج فارس و بسیاری دیگر از مسائل که تهدید کننده امنیت و ثبات جمعی منطقه است ،ایجاب میکند که تحرکات و تهدید های دشمن درابعاد مختلف، بهصورت جدی مورد توجه قرار گرفته و اقدامات و تحرکات آنها، با حساسیت رصد شود.ضمن انکه این پرسش مطرح است که حضور نظامی گسترده ایالات متحده امریکا و بریتانیا درخلیج فارس و احداث پایگاه های نظامی در این منطقه با چه اهدافی است؟
سیاستهای جمهوری اسلامی از ابتدا سیاست دوری از تنش بوده است. ازاینرو، دردو جنگی که در سالهای اخیر در خلیج فارس اتفاق افتاده، بر همگان مشخص شد که ایران، قصد هیچگونه تجاوز یا توسعهطلبی را ندارد؛ اما این پیام را همواره به دشمنان و متجاوزان داده است که با حضور مقتدرانه خود قادر است امنیت را برقرار سازد .ازنظر حقوق بینالملل، داشتن آمادگی دفاعی از حریم و مرزهای خود در برابر هرگونه تجاوز امری بدیهی است. جمهوری اسلامی ایران اکنون از قدرت بازدارنگی لازم در مقابل تهدید ها برخورداراست اما در عین حال معتقد به همکاری منطقه ای برای حفظ امنیت جمعی، با همکاری کشورهای همسایه است .