تشدید احساسات ضد آمریکایی در بحرین
(last modified Fri, 02 Jun 2017 06:35:18 GMT )
جوزا 12, 1396 11:05 Asia/Kabul
  • تشدید احساسات ضد آمریکایی در بحرین

خبرها از تشدید احساسات ضدآمریکایی در بحرین در پی همراهی های فزاینده آمریکا با خشونتهای رژیم آل خلیفه علیه مردم و رهبران قیام مردمی این کشور بویژه موضوع حصر خانگی شیخ عیسی قاسم که با چراغ سبز آمریکا صورت گرفت حکایت دارد.

در این چارچوب به موازات تشدید اعتراضات ضد آمریکایی مردم بحرین در ماههای اخیر رهبران جنبش 14 فوریه بحرین اعلام کردند : مردم بحرین در پی حمله به منزل شیخ عیسی قاسم ، روحانی برجسته شیعیان این کشور  که با چراغ سبز آمریکا انجام شد، خواستار اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور هستند.

 در این چارچوب ، «عصام المنامی» از رهبران جنبش 14 فوریه بحرین تاکید کرد: ائتلاف جوانان 14 فوریه در اقدامی راهبردی نخستین جمعه ماه مبارک رمضان را روز ملی اخراج نیروهای آمریکایی و تخلیه پایگاه آمریکا در بحرین اعلام کرده‌اند. آمریکا با حضور نظامی در بحرین عملا" حاکمیت این کشور را نقض کرده که این موضوع اعتراضات مردم بحرین را درپی داشته است .

رژیم آل خلیفه با چراغ سبزی که از آمریکا در نشست ریاض ( پایتخت عربستان ) دریافت کرد، جنایات خود را در حق مردم بحرین افزایش داده است .

ناظران سیاسی حمله به منزل شیخ عیسی قاسم و حصر خانگی وی را اولین پیامد نشست اخیر توطئه آمیز آمریکایی - عربی با مشارکت دونالد ترامپ و حکام عرب که در ریاض عربستان برگزار شد ، ارزیابی کردند . بحرین از دلو سال 1389  صحنه انقلاب مردمی ضد رژیم آل خلیفه است. مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند. اما رژیم آل خلیفه به کمک نظامیان سعودی و امارات که در قالب نیروهای سپر جزیره در بحرین مستقر شده اند، اعتراضات مردم این کشور را سرکوب می کند. این در شرایطی است که رژیم دیکتاتوری آل خلیفه همچنان از حمایتهای فزاینده  دولتهای غربی به ویژه آمریکا نیز برخوردار است و این حمایتها رژیم آل خلیفه را در سرکوب مردم بحرین گستاخ تر کرده است.

نزدیک شدن به غرب به ویژه آمریکا که به سلطه سیاسی ، نظامی و اقتصادی آنان به بحرین انجامیده است به شدت مردم بحرین را از این رژیم وابسته منزجر ساخته است. این درحالی است که   گسترش پایگاه نظامی آمریکا در بحرین درسالهای اخیر در  شرایطی است که  نظامیان بحرینی از کمکهای آموزشی نیروهای آمریکایی جهت سرکوب مردم بحرین برخوردارند .  این موضوع از مشارکت آمریکا در کنار نیروهای سپر جزیره در کمک به نیروهای آل خلیفه در سرکوب مردم بحرین حکایت دارد.

بحرین و آمریکا در سال 1349 توافقنامه نظامی مشترکی را امضا کردند که براساس آن زمینی در خاک بحرین به مساحت ۴۰ کیلومتر مربع در اختیار آمریکایی‌ها قرار گرفت.از سال 1371 نیز فرماندهی منطقه‌ای نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر شد و در سال 1373 بحرین رسما ، به میزبانی ناوگان پنجم دریایی آمریکا گمارده شد. مردم بحرین از ابتدای قیامشان در سال 1389 همواره خواهان اصلاحات سیاسی در این کشور و لغو معاهداتی هستند که توسط امریکا ،حاکمیت ملی و تمامیت ارضی بحرین را نقض کرده است. معاهدات دولت منامه با امریکا طی دو دهه گذشته به روشنی بیانگر آن است که امریکا از بحرین به عنوان سکوی پرش نظامی و مداخله جویانه اش در منطقه استفاده کرده است.

افزون بر این قیام مردمی در بحرین نیز با پشتیبانی نظامی و سیاسی عربستان و امریکا از رژیم آل خلیفه ، به خون کشیده شده است . در چنین شرایطی مردم بحرین خواستار خروج نظامیان امریکایی از کشورشان هستند و بر این باورند که آل خلیفه، رژیمی با ماهیت استبدادی است و نقض حقوق بشر و تبعیض فرقه ای و نژادی را در بحرین با حمایت امریکا و عربستان ادامه می‌دهد.

کلیدواژه