رای دادگاه عالی بریتانیا علیه ملت مظلوم یمن
دادگاه عالی بریتانیا با درخواست نهادهای مدافع حقوق بشر برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان سعودی مخالفت کرد.
فعالان حقوق بشر از جمله "کمپین مقابله با تجارت سلاح" (CAAT)، عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر،دولت بریتانیا را به همدستی با جنایات جنگی عربستان در یمن متهم کردند.
«اندرو اسمیت» سخنگوی "کمپین مقابله با فروش سلاح" گفت، دولت بریتانیا از دو سال پیش تا کنون با فروش سلاح به عربستان سعودی، این کشور را در تجاوز به یمن و کشتار مردم این کشور یاری کرده است.
دولت بریتانیا از 6 حمل 1394 تاکنون قراردادهایی به ارزش سه میلیارد و 300 میلیون دلار برای فروش سلاح به عربستان سعودی با این کشور به امضا رسانده است. جتهای جنگنده تورنادو و تایفون و بمبهای هدایت شونده از جمله تجهیزات فروخته شده بریتانیا به عربستان سعودی هستند . دو قاضی که به این پرونده رسیدگی کردند به این نتیجه رسیدند که دولت بریتانیا کار غیر قانونی انجام نداده است. در حکم دو قاضی آمده که آنها اطلاعات محرمانهای را که به دلیل امینت ملی نمیتوان فاش کرد بررسی کرده و به این نتیجه رسیدهاند که تصمیم وزیر تجارت خارجی برای ادامه فروش سلاح به عربستان غیرقانونی نبوده است.
جیمز لینچ، رییس بخش نظارت بر تسلیحات و حقوق بشر سازمان عفو بین الملل گفت: این حکم بسیار ناامید کننده است و دست دولت بریتانیا و سایر عرضه کننده های اسلحه به عربستان سعودی را برای ارسال سلاح به این کشور باز گذاشته است.
از آغاز تجاوز آل سعود به یمن در 6 حمل 1394 بیش از 13 هزار یمنی عمدتا غیر نظامی و زن و کودک جان خود را از دست دادند. صدها هزار نفر آواره و دهها هزار نفر در معرض بیماری وبا قرار دارند. سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اعلام کرد که هزار و ۷۰۶ تن بر اثر ابتلا به بیماری وبا در یمن جان خود را از دست دادهاند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت شمار مبتلایان به وبا و اسهال شدید طی این دوره به ۲۹۷ هزار و ۴۳۸ تن در ۲۱ استان یمن رسید. جیمی مک گولدریک، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در یمن پیشتر در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: بیماری وبا توان مردم را برای تحمل هرگونه بحران به ویژه قحطی کاهش میدهد. بیماری واگیردار وبا بخاطر دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی سالم است. بیش از هشتاد درصد مردم یمن به آب آشامیدنی سالم و تغذیه کافی دسترسی نداشته و از سوء تغذیه رنج می برند. یمن با 22 میلیون نفر جمعیت در وضعیت یک فاجعه انسانی قرار دارد. دولتهای مدعی بشر دوستی بخاطر منافع سیاسی و اقتصادیشان حاضر به توقف صادرات سلاح به عربستان نیستند . سلاحهایی که در جنگ علیه ملتی مظلوم و فقیر به کار گرفته می شوند. عربستان بزرگترین خریدار تسلیحات بریتانیایی ، آمریکایی آلمانی و فرانسوی است.
رای دادگاه عالی بریتانیا به این مفهوم است که جان انسانهای بی گناه یمنی که به دست سربازان آل سعود و با بمبهای بریتانیایی گرفته می شود ارزشی در قبال منافع تجاری و پیوندهای سیاسی دولت بریتانیا با عربستان سعودی ندارد. دولتهای مدعی دفاع از حقوق بشر در جهان آنجا که پای منافع نامشروع اقتصادی و سیاسیشان در میان باشد به راحتی تمام قواعد و موازین انسانی را زیر پا می گذارند. در دنیای وارونه ای زندگی می کنیم که ارزش های آن را ناقضان حقوق بشر تعیین می کنند. دنیای وارونه ای که دموکراسی ، حقوق بشر و تروریسم را خوب می پندارد اگر در خدمت آنان باشد و آن را بد می پندارد اگر در برابر آنها باشد. عربستان که مهمترین مروج افراط گری و تروریسم به گزارش تحقیقاتی که دربریتانیا انجام شده و فاقد یک حکومت دموکراتیک است و به صورت طایفه ای و قبیله ای اداره می شود متحد استراتژیک دولتهای غربی مدعی دموکراسی خواهی ، بشر دوستی و پرچمداری مبارزه با تروریسم است.