اتهامات واهی تلویزیون تاجیکستان علیه ایران
برنامه به اصطلاح مستندی که از تلویزیون تاجیکستان پخش شد و اتهامات واهی علیه تهران را مطرح کرد سبب صدور بیانیه مطبوعاتی سفارت ایران در تاجیکستان شد.
پخش فیلمی که درآن با طرح ادعاهای واهی بر نقش ایران در بحران سالهای اولیه استقلال تاجیکستان تاکید دارد.دراین فیلم علاوه بر اظهارات اعتراف کنندگان محبوس، سخن ازکسانی نقل می شود که دیگر در قید حیات نیستند و این موضوع بر جعلی بودن اطلاعات واعتبار سناریوی از پیش تهیه شده این برنامه تلویزیونی تاکید می کند. واقعیت آن است که در دنیای سیاست امروز مردم و افکار عمومی بهترین قضات و داوران درباره ماهیت و رفتار سیاست خارجی دولتها و بازیگران عرصه بین المللی هستند بویژه اگر شواهد، مستندات و اسناد تاریخی غیر قابل انکار و پیشینه عمل و رفتار دولتها در زمره این اسناد باشد. همان دادگاهی که حافظه تاریخی مردم بهترین سند و گواه برای قضاوت درباره پروپاگاندا و تبلغات فرمایشی است.
دربیانیه سفارت ایران در دوشنبه نیز به درستی به حافظه تاریخی مردم تاجیکستان اعم از نسل قدیم و نسل جدید اشاره شده که هیچگاه نقش ایران را در به سامان رساندن یکی از دشوارترین بحرانهای سیاسی و اجتماعی جمهوری تازه استقلال یافته و نو پای تاجیکستان در چهارچوب مرزهای اتحاد شوروی سابق فراموش نمی کند. در واقع نقش ایران در برقراری صلح میان دولت وقت و گروههای مخالف ومنتقد که شامل طیف وسیعی از احزاب تاجیک می شد در تاریخ تحولات تاجیکستان ثبت و ضبط شده است و با تهیه برنامه های سفارشی نمیتوان واقعیت تاریخ این جمهوری را تغییر داد. ایران چه در دوران جنگ سخت و شدید جنگ داخلی و چه در دوران سازندگی در تاجیکستان، و اجرای مفاد توافقنامه صلح، ضامن به سامان رساندن این جمهوری بوده و هست و این همان نکته ای است که بدخواهان منطقه ای و فرامنطقه ای دو دولت و ملت ایران و تاجیکستان تاب تحمل آن را ندارند. لذا به لطایف الحیل و بهانه ای مختلف قصد سرد کردن مناسبات دو کشور را دارند. محافلی که دارای نفوذ کمی در جامعه تاجیکستان نیستند و از همان بدو امضای توافقنامه صلح نه فقط در پی تخریب چهره ها و شخصیتهای سیاسی جبهه منتقدان دولت که در پی تخریب و محو پیوندهای فرهنگی و تاریخی و ملی میان ایران و تاجیکها بوده و هستند. افرادی در مکتب نهادهای امنیتی دوران اتحاد شوروی ( کا گ ب) انواع سناریو سازی را علیه جبهه مخالفان خود با اهداف شناخته شده کلید زدند و از آن بهره برداری کردند و اکنون همان رویکرد شناخته شده را در تاجیکستان و با هدف تخریب مناسبات دوشنبه و تهران و البته سیاه نمایی کارنامه روشن ایران در تاریخ تحولات این جمهوری اسیای مرکزی در پیش گرفته اند. با چنین پیشینه ای و با وجود جامعه روشنگر تاجیکستان دیگر نیازی به یاد آوری این موضوع نیست که ایران چه نقشی درتحقق و اجرای برنامه توسعه زیر ساختهای تاجیکستان نظیر ساخت تاسیسات زیربنایی نظیر تونل استراتژیک استقلال (انزاب)، سد و نیروگاه برق سنگ توده ۲ ساخت بیمارستان ابن سینا داشته است همانطور که شاید نیازی نباشد، ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی توسط هلال احمر و امداد رسانی به خانواده های کم بضاعت و بی سرپرست یا بد سرپرست تاجیک توسط کمیته امداد امام خمینی (ره)، ایجاد مراکز ورزشی، ترمیم ابنیه تاریخی، آموزش جوانان تاجیک در مراکز دانشگاهی، کمک به مراکز علمی و دانشگاهی تاجیکستان، تاسیس و تجهیز دهها مرکز آموزش فنی و حرفه ای در سطح جمهوری و صدها اقدام از این نوع را در اذهان مردم تاجیک زنده کرد. شواهد واقعی و غیر قابل انکاری که در بیانیه سفارت ایران در تاجیکستان خیلی مختصر از آنها بعنوان اقدامات تهران جهت کمک به تحکیم ثبات، توسعه و کمک به حفظ استقلال و امنیت پایدار تاجیکستان و استحکام پایههای دولت تاجیکستان به آنها اشاره شده است.