استقرار نیروهای آمریکایی در هلمند
(last modified Mon, 22 Aug 2016 10:57:40 GMT )
سنبله 01, 1395 15:27 Asia/Kabul
  • استقرار نیروهای آمریکایی در هلمند

عمر زواک والی هلمند افغانستان از استقرار نظامیان تازه نفس آمریکایی در مرکز این ولایت خبر داد.

وی اعلام کرد: تعداد زیادی از نظامیان خارجی در فرودگاه «بست» نزدیک مرکز این ولایت مستقر شده‌اند.

در حالی که طالبان تلاش خود را برای تصرف ولایت هلمند افزایش داده است نیروهای آمریکایی به بهانه کمک به نیروهای ارتش افغانستان و جلوگیری از سقوط آن به هلمند اعزام شده اند. حدود 90 درصد مواد مخدر افغانستان در این ولایت تولید میشود و به نظر می رسد گروه طالبان درصدد است با تصرف ولایت هلمند از یکسو به منبع مالی مطمئن دست یابد و از سوی دیگر پایگاه شورای کویته خود را از پاکستان به هلمند منتقل کند.

یکی از منابع درآمدی طالبان مواد مخدر چه در تولید و چه در ترانزیت آن است و به همین دلیل در سالهای اخیر کشت تریاک و تولید مواد مخدر به طرز قابل توجهی در افغانستان افزایش یافته است. با این حال از دیدگاه ناظران سیاسی در افغانستان به نظر نمی رسد دغدغه آمریکا سقوط ولایت هلمند باشد که به این منظور نیروی نظامی تازه نفس به این ولایت اعزام کرده باشد. زیرا به گفته «عبدالمجید آخندزاده» معاون شورای ولایتی هلمند نیروهای آمریکایی پیش از این در دو پایگاه نظامی در ولایت هلمند مستقر بوده اند اما ولسوالی های «نوزاد» و «موسی قلعه» به دست گروه طالبان سقوط کرد. به همین دلیل وی تاکید کرد حضور نیروهای آمریکایی کمک قابل توجهی برای تامین امنیت هلمند نخواهد کرد.

از اینرو از دیدگاه معاون شورای ولایتی هلمند باید در رهبری و مدیریت نیروهای امنیتی افغان اصلاحات لازم بوجود آید تا بتوانند با مشکلات امنیتی روبرو شوند.

آمریکا در حدود 13 سال گذشته به همراه سازمان ناتو به بهانه مقابله با تروریسم بیش از یکصد هزار نیروی نظامی در افغانستان مستقر کرده بودند که در عمل نه تنها تروریسم و خشونت گرایی در این کشور از بین نرفت بلکه اکنون افغانستان با روند فزاینده خشونت گرایی و تروریسم مواجه هستند. بنابراین از دیدگاه ناظران سیاسی از همان ابتدا هدف و سیاست آمریکا مقابله با تروریسم و خشونت گرایی در افغانستان نبوده است، زیرا تروریستها ابزار پیشبرد و اجرای برنامه ها و اهداف آمریکا در مناطق مختلف از جمله در افغانستان هستند. از اینرو هدف آمریکا مدیریت بحران و ناامنی ها در افغانستان به منظور توجیه ادامه حضور نظامی خود در این کشور و تبدیل آن به پایگاه نظامی برای خود است. اظهارات جان کربی سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا مبنی براین که تحولات آتی افغانستان برای واشنگتن اهمیت دارد به این معنا نیست که آمریکا به خاطر امنیت مردم افغانستان وارد عملیات نظامی خواهد شد. زیرا اگر چنین بود آمریکا به تعهدات خود در پیمان امنیتی با دولت افغانستان جهت مقابله با ناامنی ها عمل می کرد.

بنابراین از دیدگاه ناظران سیاسی، آمریکا با بهانه قراردادن تشدید حملات طالبان و گروه تروریستی داعش در افغانستان درصدد بازگرداندن نیروهای خود به این کشور و توزیع آنها در گستره این کشور است.هدف بلند مدت آمریکا از این سیاست تقویت جناح افراط و خشونت گرایی در افغانستان و ترانزیت آن به آسیای مرکزی و قفقاز است. به همین دلایل چین و روسیه بارها در مورد پیامدهای نظامی گرایی آمریکا در افغانستان هشدار داده اند.

کلیدواژه