انتقاد حزب اسلامی افغانستان از تشکیل اتئلاف شورای عالی نجات
(last modified Mon, 21 Aug 2017 04:53:56 GMT )
اسد 30, 1396 09:23 Asia/Kabul
  • انتقاد حزب اسلامی افغانستان از تشکیل اتئلاف شورای عالی نجات

گلبدین حکمتیار رئیس حزب اسلامی افغانستان گفت، اتئلاف شورای عالی نجات برای اهداف شخصی تشکیل شده و سبب انشعاب میان احزاب وحدت،جمعیت اسلامی و جنبش اسلامی می‌شود.

گلبدین حکمتیار  که از رقبای اصلی این ائتلاف محسوب می‌شود بار دیگر در دیدار با بزرگان ولایت بدخشان در  شمال افغانستان  در واکنش به تشکیل  ائتلاف شورای عالی نجات این کشور گفت این ائتلاف ازسوی دولت رسمیت  ندارد .

"عطامحمد نور" والی بلخ، "محمد محقق" معاون "عبدالله عبدالله" رییس اجرائی دولت وحدت ملی  و ژنرال " عبدالرشید دوستم" معاون اول محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان اخیرا ائتلافی به عنوان "شورای نجات "علیه دولت  تشکیل داده اند.

رئیس حزب اسلامی افغانستان همچنین از عملکرد شورای عالی صلح این کشور  انتقاد کرد و گفت این شورا نمادین است و نقشی در پیوستن حزب اسلامی به روند صلح ایفا نکرده است.

سخنان حکمتیار درباره هدف تشکیل ائتلاف شورای نجات افغانستان با محوریت منافع شخصی در شرایطی است که در هفته های گذشته اختلافات بین اعضای ارشد این ائتلاف و همچنین رئیس اجرایی کابینه این کشور با رئیس حزب اسلامی بشدت افزایش پیدا کرده است.  

سخنان چندی پیش حکمتیاربا واکنش تند عبدالله عبدالله مواجه شد.جکمتیار مدعی شد  بود  نظام افغانستان از سوی کسانی تهدید می‌شود و برای تضعیف و ناتوانی آن تلاش می‌شود که در حکومت شریک هستند، گاهی ائتلاف ایجاد می‌کنند، گاهی تظاهرات برپا می‌کنند و گاهی نیز در خیابان‌ها چادر اعتراضی برپا می‌کنند. 

عبدالله عبدالله در واکنش به این سخنان حکمتیار تصریح کرد، شما به کشورتان خوش آمدید، مردم شما را بخشیده‌اند و از جنایت‌های شما چشم پوشی کرده‌اند، پس در جای خود آرام بنشینید.

جدال لفظی بین حکمتیار و عبدالله عبدالله از سوی برخی محافل ضمن آنکه موجب تشدید شکاف سیاسی و قومی در افغانستان ارزیابی شد،دارای اهداف خاص از سوی حکمتیار هم لقب گرفت.

این دیدگاه وجود دارد که حکمتیار تلاش دارد با استفاده ازاختلافات بین اشرف غنی با عبدالله عبدالله و برخی شخصیت های سرشناس ملی و محلی از جمله اعضای ائتلاف شورای عالی نجات افغانستان،ضمن افزایش شکاف سیاسی در دولت وحدت ملیو  نزدیک کردن خود به رئیس جمهوری افغانستان،ظرفیت حزبی خود برای انتخابات آتی مجلس نمایندگان و شوراهای استانی و همچنین انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را تقویت کند.

وحید مژده کارشناس مسائل سیاسی افغانستان تاکید دارد ؛هیچ شکی نیست که حکمتیار یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری آینده افغانستان است.

به باورحکمتیار چنانچه سران دولت وحدت ملی در مسیر اختلاف بیشتر حرکت کنند،امکان همکاری سیاسی بین آنان برای کمک به ورود  افراد نزدیک به خود به مجلس نمایندگان و شوراهای استانی در انتخابات آینده وجود ندارد و حزب اسلامی می تواند از این شرایط به نفع خود استفاده کند.

علاوه براین تداوم تنش سیاسی در دولت و سران آن موجب کاهش اقبال عمومی به نامزدهای طرفدار آنها در انتخابات آتی خواهد شد و این وضعیت برای گروه های رقیب از جمله حزب اسلامی  فرصت مناسبی خواهد بود.